Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

3.11.2013 Agiohjauksessa kohtikäännöksen alkeita

20131109-215753.jpg
Aamulenkillä, taustalla talviriekkupelto, jonne rakennetaan talli.

Suoraan Keron kanssa toisista treeneistä (kirjoitan näistä myöhemmin) Agilityohjaus 2 -treeneihin. Tämä olikin meille vasta toinen kerta tällä kaudella, mutta ihan kivasti silti meni. Teemana oli kohtikäännös eli meille uusi juttu.

Tehtiin kolme jaksoa, joissa kahdessa ekassa kokeiltiin irtoamisen lomassa kohtikäännöstä sekä sitten vikassa tehtiin vauhtiympyrää tai ehkä paremminkin vauhtihepankenkää.

Johtopäätöksenä voisi sanoa, että jarrutusta pitää hieman treenata ja selventää koiralle kiihdyttämisvihjettä.

Foorumille kirjasin heti treenien ja videon analysoinnin jälkeen seuraavaa:

Kohtikäännösyrityksiä yhteensä kolme kappaletta. Ekalla mielestäni oma ajoitukseni jne oli ok, mutta koira veti suoraan. Kohdallani vilkaisi kyllä minuun, mutta jatkoi eteenpäin, kunnes hokasi, ettei palkkaa tule ja kääntyi. Toisella kerralla olin itse sijoittumisvihjeessä/kääntynyt jo ennen kuin koira ehti lukita tokaa estettä. Kero kyllä kääntyi tosi tiukasti kääntökäteen. Kolmannella kerralla olin videon perusteella edelleen vähän ajoissa kääntymässä, ja Kero veti edelleen ohitse, mutta kääntyi kyllä.

Me ollaan kyllä tehty tosi vähän varsinaisia jarruttamisharjoituksia (esteillä ei ollenkaan), joissa käännyttäisiin suoraan mun luokse. Kiihdytysvihjeestä oli jotain puhetta. Noissa, missä mentiin suoraan niin mä jatkoin kävelyä samaa vauhtia (paitsi yksi toisto, missä lähdin heti juoksemaan), kohtikäännösten osalta aloitin vauhdikkaammin, olisko K sitten tulkinnut, että tarkoitus on mennä suoraan.

Ehkä meidän pitäisi tehdä ihan perusjarrutustreeniä tähän väliin ennen kuin edetään näissä kohtikäännösharjoituksissa hirveän pitkälle.

httpv://youtu.be/tYbyYV5Ppac

Treenin jälkeen käytiin loppuverkkaamassa yhdessä Tara-lapinkoiran kanssa. Kylläpä oli koirilla kivaa :) Edellisestä yhteislenkistä olikin jo hieman aikaa.

20131109-215645.jpg
Väsynyt illalla.