Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

10.4.2013 Lähtöharjoituksia keskiviikkona

Keskiviikon Oivan treeneihin olin suunnittelut lähtöharjoituksia avustajaa hyödyntäen. Ensin pelkästään lelulle race to rewardia niin, että avustaja vahtii lelua (jos K lähtee ilman lupaa), sitten otetaan mukaan siivekkeet ja sama toistetaan edelleen lelulla sekä lopussa ateriapurkeilla.

Hyvää treeneissä oli se, että Kero rauhoittui nyt tosi kivasti omalle alustalleen, ja odotteli siinä, kun toinen koirakko teki oman treeninsä. Myös into tehdä duunia oli taas aivan loistava :) Lähtöharjoituksissa päästiin siihen, että pystyn irrottamaan käteni pannasta ja ottamaan pari sivuttaisaskelta. Ja Kerohan reagoi vapautusvihjeeseen salamana :) Kerran Kero lähti ilman lupaa, mutta avustaja peitti palkkion. Sen jälkeen malttoi odottaa lupaa (tosin tuon aavistuksen jälkeisessä toistossa Kero lähti juuri, kun olin sanomassa vapautuksen eli eli…).

Haasteellista tällä kerralla oli koiran suora asento. Siirron (panta) jälkeen Kero jää jotenkin vinoon ja sitä on tosi haastavaa saada suoraksi, sillä namimagneettiin Kero ei tuossa viretilassa malta lähteä. Paikka paikoin lähtöasento oli vähän semmoinen matala ja vähän hytkyvä eli saa olla jatkossa tarkkana, että mitään liikettä ei ole ja että asentokin on semmoinen, mistä on hyvä ponnistaa takajaloilla (ei etuosalla). Plus huomioitava myös mahdolliset vilkuilut ohjaajaan ennen vapautusta.

Ihan lopussa toimittiin vielä häiriökoirana, joten saatiin hyvää häiriötreeniäkin :) Ja tunnin jälkeen käytiin verkkailemassa Picon kanssa, mutta tällä kertaa mentiin ihan vain hihnassa.

Video vikan jakson treenistä:

httpv://youtu.be/N6jIbQptIH0