Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

21.1.2014 Kero hyppytekniikkatunnilla

Käytiin vähän hakemassa agilitymotivaatiota hyppytekniikkatunnilta (Vappu Alatalo), kun sellainen oli syksyllä tullut jo varattua. Oikeastaan oli ihan hyvä, että mentiinkin, sillä saatiin heti motivoivaa positiivista palautetta mm. että Kero on ”bordercollie lapinkoiran vaatteissa” ja että sillä on palo silmissä tehdä duunia, se osaa myös koota itsensä, hyppää äänettömästi ja kevyesti ja leikkii erittäin intensiivisesti. Jes!

Aloitettiin perussarjalla, jossa pari toistoa. Ekalla toistolla hyppäsi edelleen vikan välin yhdellä loikalla, minkä johdosta seuraavaa toistoa varten palkka jätettiin vikan riman päälle. Tähän Kero kokosi kroppansa oikein hyvin. Välit medivälit.

Tämän jälkeen tehtiin etäisyyden arviointia, jossa vika rima oli muistaakseni 30cm. Vikan välin etäisyyttä kasvatettiin joka toistolla parin jalan verran. Näitä tehtiin muutama toisto, tosin yhdellä toistolla, kun etäisyyttä oli jo paljon, Kero oikaisi vikan hypyn, joten otettiin tästä sitten takaperinketjutettuna vain tämä vika hyppy uudestaan ja sitten tauolle.

Tauokoilu meni ihan kivasti. Ja sen jälkeen jatkettiin etäisyyden arviointia. Tässä Kero toisti tuota samaa vikan esteen kiertoa, joten madallettiin rima samankorkuiseksi kuin muutkin, plus tehtiin myös siten, että vikassa hypyssä ei ollut rimaa. Tässä Kero selvästi meinasi kiertää, kunnes hokasi, ettei siinä olekaan rimaa. Sitten tehtiin pari toistoa siten, että olin itse edessä lelun kanssa Keron vasemmalla puolella (blokkaamassa kierrot) ja nämä menivät ok, ja vielä yksi toisto tehtiin niin, että lähetyksellä ja lyhyemmällä etäisyydellä ja matalalla korkeudella. Tämä meni ok.

Nyt siis omissa treeneissä ennen seuraavaa kertaa (maaliskuussa) pitäisi harjoitella tätä etäisyyden arviointia rimat matalilla. Siirtoja voisin tehdä vaihdellen puolta, sekä avustajan hyödyntäminen olisi myös hyvä juttu (esteiden kierto ja palkalle pääsy). Korkeuden treenaus tulisi sitten seuraavalla kerralla ihan erikseen ohjelmistoon eli sitä ei yhdistetä tähän etäisyyteen mukaan.

Jäi siis ihan positiiviset fiilikset tästä treenistä, vaikka lähdettiinkin matkaan vähän epävarmasti :)