Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

5.2.2015 Omatoimiagit jatkuvat keppiteemalla

Torstain agilitytreenit jatkuivat omatoimivuorolla. Meitä oli jälleen kerran paikalla kaksi koirakkoa, ja koska kumpikaan ei halunnut tehdä mitään rataa, niin jaoimme taas alueen puoliksi siten, että molemmat pystyimme treenaamaan yhtäaikaa. Keron kanssa meillä teemana olivat kepit.

Treenit aloitimme tuttuun tapaan ensin namimagneettikuljetuksilla kentän puolella, minkä jälkeen otin vähän ympyrätyöskentelyä. Tämä tuntuu olevan aika hyvä rutiini treenin aloittamista ajatellen, kun tulee testattua ruoan kelpaaminen, häiriöt sekä leikkimisintensiteetti.

Keppejä treenasin kahdessa jaksossa. Asetelmana oli kaksi kuuden kepin sarjaa sopivalla etäisyydellä toisistaan. Tarkoituksena oli siis palkita oikeasta suorituksesta kuuden kepin jälkeen ja jatkaa sitten taas seuraavalle kuuden kepin pätkälle. Sattumalta siellä toisessa päässä oli kivasti myös putki tarjolla, joten tuli hyödynnettyä sitäkin sitten useasti eli kokeiltiin myös kepeille osumista putkesta tultaessa.

Pääasiassa tuli aika hyviä toistoja, ja pääsin palkkailemaan aika kivasti. Jos tuli moka (eka väli jäi tekemättä tai joku muu väli kesken kaiken), niin pyrin jatkamaan vain seuraavalle. Pääasiassa Kero sitten korjasikin seuraavaan pätkään. Myös lähestymiset putkesta kepeille olivat pääasiassa ok, joitain virheitä toki tuli. Etenkin tokassa jaksossa alkoi jo väsy iskeä ja silloin tuli enemmän näitä virheitä.

Vieressä ollut puomi houkutteli Keroa myös hieman, ja niinpä vain kävi, että Kero porhalsi puomille ja se oli sitten pakko suorittaa kokonaan… Vapautus sitten hienosti putkeen. Joo, ehkäpä voisi sen kontaktikäyttäytymisen nyt viilata kuntoon, kun koiralla näyttää olevan kiinnostusta tuota puomia kohtaan.

Mutta keppien osalta… Eri lähestymiskulmia pitää vielä hioa, samoin pitäisi malttaa pitää treenit lyhyinä, mutta tehokkaina, jotta suoritusvauhti säilyy sellaisena kuin haluan. Lisäksi pitää itse olla tarkkana palkkauksen suhteen. Nyt esimerkiksi kävi kerran tai pari niin, että palkkasin, vaikka Kero jätti vikan kepin kiertämättä. Samoin palkan voisin toimittaa yläkautta enkä heittämällä alakautta.

Keppitreenien jälkeen otin vähän vauhtipätkää kaarevalla linjalla. Ihan kivasti koirassa oli vielä vauhtia, mutta kovin pitkään ei tätä tehty, vaan lopetettiin treenit, vaikka halliaikaa vielä jäljellä olikin. Kerrankin osasin lopettaa ajoissa (tai ainakin niin, että koiralle jäi vielä vähän virtaa, ehkä olisin voinut lopettaa kyllä aiemminkin tai ainakin tehdä lyhyemmät jaksot…)

Video ekasta keppitreenistä:

Video tokasta keppitreenistä: