Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

6.8.2015 Pientä radanpätkää kepeillä

Torstaina palattiin hetkeksi mökiltä kaupunkiin, joten illalla Kero pääsi agitreeneihin. Koira oli kyllä mökkeilystä väsynyt, joten mitään teknistä toimintaan ei kaivattu, mutta onneksi järjestyi tämmöinen vähän vauhdikkaampi pätkä, jossa vieläpä Keron uusi lempparieste kepitkin mukana ;)

6.8.2015 Treenirata
6.8.2015 Treenirata

Alkuun tehtiin pari kertaa ihan alusta alkaen eli esteet 1-11. Tässä pätkässä olin ennen kolmatta estettä ottamassa koiraa vastaan (serpentiiniasetelma?) koiran oikealla puolella ja sitten oli tarkoitus kääntyä koiran lukitessa toka este kohti kolmatta (muuten tulisi melkein yhteentörmäys ennen neljättä estettä, jos ei olisi käännöstä – tuli kokeiltua tämäkin ennen onnistunutta suoritusta). Neloselta tiukka käännös kohti putkirumbaa, putkien jälkeen hypyille ja takaaleikkaus ennen keppejä.

Ekalla keppikerralla Kero kyllä joo haki kepeille hyvin, ja tekikin sinne puoleen väliin, kunnes havaitsi sopivasti suoran putken siinä vieressä ja ampaisi sinne. Ei olla häiriötreenejä tehty… eli ne sitten ohjelmistoon. Seuraavaan toistoon putkea käännettiin, ettei siitä enää olisi häiriötä pienelle Kerolle.

Pariin vikaan toistoon tehtiin pieni muutos eli aloitettiin tokalta esteeltä. Tällöin olin koiran vasemmalla puolella ja ideana oli olla lähempänä koiraa aloituksessa (vauhtia koiraan) sekä sitten ennen putkea oleva hyppy tehdä niin, että olkapääkäännöksellä vasempaan ohjaus putkeen. Noh, olkapääkäännöksellä aloitin, mutta jostain syystä päähäni oli iskostunut valssin tekeminen sen käännöksen jälkeen ja niinpä minun piti sitten takaaleikata Keron mennessä putkeen. Ei ihan hienoa, kun tuon valssin jälkeenhän olin koiraa edellä… Toistin tämän molemmilla kerroilla. Laho pää.

Mutta muuten nämä pari toistoa menivät tosi kivasti! Kerokin haki nyt putkiin hyvin, meininki oli rullaavaa, takaaleikkauksetkin olivat ok (vikalla kerralla tosin Kero jätti hypyn ennen keppejä tekemättä) ja iloisinta se, että Kero haki kepit hyvin ja suoritti ne hyvällä innolla :)

Tässä video treeneistä: