Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

5.11.2013 Ilmaisutreeniä kouluympäristössä

Tiistai-iltana treenailtiin hieman Vantaankosken koulun ympäristössä. Tehtiin ihan vain perusilmaisutreenit. Jopa niin perus, että palattiin suosiolla tekemään todella helppoja juttuja. Tehtiin koulurakennuksen edessä, joten siinä oli vähän hajustettua aluetta (pari koiraa ollut aiemmin) ja maalihenkilöitä oli yhteensä neljä, joista jokainen oli ”piilossa” kahdesti.

Eka oli vähän turhan hankala. Maalihenkilö oli puska-aidan takana, ja Kerolla oli haasteita päästä sieltä pois. Meni vähän pasmat koiralta sekaisin, joten maalihenkilö siirtyi aidan etupuolelle. Sitten onnistui. Toinen piilo oli sitten toisen puskan läheisyydessä, mutta siten, että Kero ensinnäkin lähti ihan väärään suuntaan ja sitten vain kävi piilolla, mutta ei tohtinut ilmaista ja meni vain nuuskuttelemaan toisaalle. Pistettiin peli poikki, ja palattiin tekemään ihan perusjuttuja.

Maalihenkilö siis ihan vain muutaman metrin päähän, ja siitä ilmaisut. Johan lähti sujumaan. Samalla menetelmällä edettiin vaihtaen paikkaa, mutta pidettiin etäisyydet lyhyinä. Ilmaisut sujuivat oikein kivasti. Ainoastaan kerran Kero luikahti näytölle vähän turhan aikaisin, mutta muuten jees. Ja vikan löydön jälkeen Kero intoutui ihan kunnolla keppileikkiinkin :)

Jatkossakin siis muistettava, että tämmöinen ympäristö voi olla koiralle yllättävänkin haastava, mutta onneksi tajusin helpottaa tehtävää ja palata huomattavasti taaksepäin, jotta saatiin onnistumisia aikaiseksi. Toistoja tuli kyllä paljon, mutta hyvinpä tuo näytti ne taas kestävän.