Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

4.3.2013 Myry etreenaa

Myryn e-treeni 5.3.2013
Myryn e-treeni 5.3.2013

Myryn etsintätreeni osui juurikin vähän kehnohkoon säähän: paikalle ajaessa pyrytti jäätyvää lunta, paikan päällä sääolosuhteet olivat melko samat, mutta laantuivat treenin edetessä. Oletettavissa siis oli, että mahdolliset jäljet saattaisivat ehtiä peittyä ainakin osittain.

Paikka oli vilkas siinä mielessä, että alueeseen kuului parin ison kaupan parkkikset ja tankkauspiste sekä näitä ympäröivät kävelytiet. Lisäksi alueeseen kuului myös kulku omakotitaloalueen läpi kävelytietä pitkin. Kytkettynä etsimistä siis.

Aloitettiin tarkistus kiertämällä tankkauspiste, tarkistamalla sen vieressä oleva metsä ja jatkamalla siitä sitten kävelytietä pitkin asutusten läpi. Metsäpläntillä Myry oli valppaampi, ja siellä tosiaan meni piiloutujan jälki, mutta muuta siellä ei ollut. Asuinalueella tutkiessamme karttaa Myry reagoi selvästi ja suorastaan veti penkalle, mistä löysi huivin (toi ja vei takaisin näytölle). Aika hienosti :)

Jatkettiin tästä matkaa (tosin alueen ulkopuolelle), huomattiin myöhemmin menneemme ohi ja olevamme alueen rajalla. Siinä kohdin oli pientä puskantynkää ja muuta, ja Myry selvästi reagoi ja kävi tarkistamassa (selvisi, että mm oli ollut täällä ja meinannut jäädä piiloon). Koska mitään ei löytynyt jatkettiin tarkistusta tietä pitkin.

Päädyttiin lopulta parkkikselle, missä Myry reagoi taas voimakkaasti ja kävi tarkistamassa ostoskärrykatoksen (lukossa). Myry merkkaili vielä, kunnes huomattiin siinä ihan lähellä kinosten takana ihmisiä ja koira, joten todennäköisesti merkkaili näitä. Myry tuli hyvin luokse kutsuttaessa, kun oli pariin otteeseen menossa sinne suuntaan.

Koluttiin parkkis läpi, ja jatkettiin kohti alueen loppua. Siinä sitten oli laidalla leikkimökkejä vierekkäin, ja Myry alkoi reagoida. Tässä vaiheessa huomasin itse mökkien välissä seisovan maalihenkilön, mutta annoin Myryn tarkentaa ja tehdä duunia, ja niinpä Myry sitten kiersi mökit, valitsi oikean välin ja tuli rullan kanssa takaisin. Hyvä ilmaisu.

Löydön jälkeen mentiin kävelytielle ja lähdettiin palaamaan takaisin lähtöpisteeseen. Siinä matkan varrella oli vielä yksi esine (hanska), jonka Myry toi ja vei sitten näytölle. Kokonaisuudessaan treeni kesti tunnin, ja sisälsi siis kolme löytöä. Kaikki löydöt, ja niihin reagoinnit olivat todella selkeät. Olin siis varsin tyytyväinen Myryn työskentelyyn. Oman työskentelyn osalta voisi aina parantaa, mm. alueen läpikäynnin suhteen. Nyt tuli joihinkin kohtiin turhaa tuplakäyntiä tai tuplakäyntiaikomusta (jotka sitten tietoisesti skipattiin).

Myryn treenin jälkeen jäin hengailemaan vielä paikalle, sillä myös Viima ja Kero olivat mukana. Käytiin siis hihnalenkillä ja sitten mentiin isolle parkkikselle tekemään ruokapurkkitreeniä Keron kanssa. Sellainen etreeni-ilta siis meillä tänään.