Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

4.2.2016 Kivaa rataa

Torstain treeneissä oli taas vaihteeksi varsin kiva rata, jossa oli vain hyppyjä ja putkia. Peräti 15 estettä eli joutui vähän itsekin muistamaan, mikä este oli milloinkin, ja miten koiraa ohjaisi. Hypyt 45-50cm, paitsi 7. este oli 55cm (madallettiin myöhemmin). Alku oli suoraviivainen, ja hyvin tuli ehdittyä valssailemaankin. Ekalla toistolla tosin tuon 9. esteen jälkeen tuli jotain haasteita, joissa sitten sekosin itse ja piti jättää rata kesken ja palkata koira.

Seuraava haastekohta olikin sitten tuonne putkeen (11. este) irtoaminen. Jostain syystä se oli hankalaa, vaikka ysiesteeltä olikin suora kiihdytys eteenpäin. Lopun kiepsautuksessa ei sen kummempaa ongelmaa.

Tehtiin pätkää useampi kerta, ehkä neljä? No, joka tapauksessa kaksi vikaa kertaa meni puhtaasti, tai ainakin vika. Silloin tosin Kero oli jo vähän väsy, mutta jaksoi taas tsempata. Rimatkin pysyivät. Jonkin verran Kero kyllä aiemmissa toistoissa roiski noita rimoja.

Leikkimiset, siirrot ja namin syönti menivät hyvin. On kyllä hienoa, että Keron fokus on nyt niin paljon parantunut :) Ja malttaa olla oikein hyvin paikoillaan, kun treenin jälkeen puen päälle ja otan kamat sillä aikaa, kun seuraavan vuoron tyypit tulevat sisälle ja sermit siirretään kentän laidoille. Niin, ja mikä tietysti parasta, Kerolla on tuonne treeniin hirmu into mennä :) Tälläkin kerralla suorastaan juostiin ovelle, ja heti sisällä siirryttiin leikkien lähtöpaikalle, panta/hihna pois ja sitten menoksi :)

4.2.2016 Treenirata
4.2.2016 Treenirata