Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

21.1.2016 Torstain takaaleikkaushaasteet

Torstain agitreeneissä oli pieni rata, jossa alkuperäinen suunnitelma oli tehdä siinä kolme takaaleikkausta: neljännen esteen jälkeen, kun ohjataan koira seuraavaan putkeen ja siitä sitten ohjatun lähtökäännöksen tapaisesti vielä valssi perään ja kääntö seuraavalle hypylle, pitää itse sama puoli ja antaa koiran kiihdyttää edelle ja tehdä edelleen takaaleikkaus kahdeksannelle esteelle ja tämän jälkeen vielä heti perään takaaleikkaus.

Ei onnistunut sitten yksikään näistä! Ensinnäkään Kero ei irronnut tuonne mutkaputkeen (noh, ohjasin jostain syystä vastakädellä… ööh, taisi olla minullakin aivot narikassa), vaan juoksi suoraan putken vieressä olleen kouluttajan luokse. Kun vaihdoin ohjauskäden oikeaksi, niin menihän se Kero sinne putkeen. Putken jälkeen Kerolla meni pitkäksi ja sehän sitten ihan ekalla yrityksellä rallasi noita putkia miten sattuu :P

Uusintayrityksissä käännös kuutoselle onnistui, mutta sen jälkeisen kiihdytyksen jälkeen takaaleikkaus putkeen ei onnistunut, eikä sitäkään seuraava takaaleikkaus.

Kokeiltiin sitten niin, että noissa takaaleikkauskohdissa yksinkertaisesti tein valssin, ja kappas vain, heti meni oikein! Myös uusintayrityksellä! Ihan loppuun kokeiltiin vielä takaaleikkausversiota, mutta itselläni meni pasmat heti sekaisin neljännen esteen jälkeen, joten jätettiin asia sitten siihen :D

Tiedä sitten, oliko edellisen päivän vauhdikkaalla juoksulenkillä (Kero halusi juosta ja vetää!) vaikutusta, vai paljastuiko yksi osa-alue, mitä meidän ehdottomasti on harjoiteltava eli takaaleikkauksis putkeen. Otetaan ne siis harjoiteltavaksi!

Treenin jälkeen käytiin hyvällä lumihankiloppuverkalla, minkä aikana Kero sai tehdä myös vähän nenätyöskentelyä, kun sai etsiä hihnaansa ja kerran myös pilliä metsästä, kun niitä sinne muutamaan otteeseen piilottelin.

Tässä vielä tuo treenikuvio sekä nuo meidän pari ohjausvaihtoehtoa:

21.1.2016 Treenirata ohjausvalintoineen
21.1.2016 Treenirata ohjausvalintoineen