Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

31.1.2016 Keinutreenailut

Tultiin melko suoraan mökiltä, joten koira oli väsy, mutta tsemppasi ihan kivasti ja mm. omassa loossissa rauhoittui aika kivasti lepäämään tai harjoittelemaan pyyhkeelle menemistä.

1. jakso: Neljä toistoa siten, että oli pieni pöytä ja avustaja auttoi keinun laskemisessa. Eka toisto oli vähän varovainen, tokalla toistolla Kero hokasi, että siinähän oli joku uusi henkilö. Kolmas ja neljäs toisto ok.

2. jakso: Neljä toistoa kokonaisella keinulla siten, että avustaja jeesasi keinun laskemisessa vielä hieman, mutta siirtyi sinne keinun alkupäähän ekan toiston jälkeen. Vaikka tuo painonsiirto ei vieläkään taida olla kovin hyvä, niin näyttäisi siltä, että suoritus on aika tasapainoinen. Kero tulee laukalla, mutta vaihtaa raville, mutta ei sinänsä ala himmailemaan, vaan tähtää sinne loppuun. Ehkä vaatii vain vielä toistoja ja kokemusta lisää?

3. jakso: Yksi toisto. Samanlainen asetelma kuin viimeksi. Suoritus oli nyt vähän hitaampi, olisiko ollut väsyä jo ilmassa, kun alkuvauhtikaan ei ole ollut samanlainen.

Tämän treenin perusteella voitaisiin seuraavalla kerralla jatkaa kokonaisen keinun parissa. Ehkä avustaja voi vielä samaan tapaan vähän himmata sitä laskua. Lelun heittämisessäkin voisin avustajaa hyödyntää, sillä nyt Kero kääntyy katsomaan suuntaani, että milloin se palkka lentää. Tarkoituksella olen jäänyt sinne koiran taakse, jotta keinun suoritus ei olisi riippuvainen siitä, olenko vieressä vai en. Eli siinä mielessä Kero kyllä hakeutuu hetsattuna aika kivasti keinulle :)

Lisäksi aiomme seuraavaa kertaa varten treenata alustalla pysymistä…

Video: