Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

28.4.2014 Hakuilemassa

Treenimaastoa
Treenimaastoa

Maanantaina käytiin Keron kanssa Hepekon hakutreeneissä. Ja tällä kertaa otin mukaan vain Keron eli ihan itsekseen sai nyt olla odottelemassa :)

Treenit menivät tosi hyvin! Suunnitelma oli ripottaa kolme maalihenkilöä valmiiksi alueelle sopiville etäisyyksille meidän kulkusuuntaan nähden. Alue oli tallattu pk-tyylisesti ja sinne oli myös merkattu piilot kulmiin ja keskelle (eli karkeasti, olisiko alue ollut 50m x 100m pläntti). Ennen meidän vuoroa ohjeistin maalihenkilöt (joista yksi tuttu) sekä pyysin käymään autolla moikkaamassa Keroa ihan vain varmuuden vuoksi.

Sitten itse treeniin. Aloitettiin etukulmasta, ja Kero lähtikin ihan kivasti. Bongasi jonkun muun hajun (alue tosi hyvin hajustettu myös muillakin hajuilla…), mutta luopui siitä ja sai hajun ekasta mm:stä. Ilmaisu ok. Piilolla syötiin palkka ja leikittiin vähän kävyllä. Hieman Kero hämmästyi, että saako täällä käpyjäkin :D

Jatkettiin tästä eteenpäin, ja keskivaiheilla aluetta Kero sai hajun seuraavasti piilosta. Ilmaisu ok, samoin käpyleikit.

Tämän jälkeen Kero saikin tehdä vähän enemmän duunia, kun se haju ei tuntunut ihan suoraan tulevankin sieltä 50m syvyydestä kuusten keskeltä. Jokin haju (ehkä mm:n jälki, muiden jäljet) veti kovasti takaisin keskilinjalle (jota pitkin me ei menty) sekä sitten alueen keskipiilolle (missä oli oltu muille koirille piilossa). Mutta lopulta Kero sai kuin saikin hajun ja painalsi kuusten keskelle, ja tuli rulla suussa takaisin. Jes :) Piilolla namit nassuun ja hurjat käpyleikkipileet maalihenkilön kanssa. Maalihenkilö oli aivan loistava :) Sai Keron intoutumaan ja leikkimään kovastikin. Hieno homma :) Osa kuukauden ajalle asettamastani tavoitteesta jo täytetty tämän treenin osalta, kiva :)

Piilolta sitten mentiin muun porukan luokse, missä Kero sai vielä huomiota ja vaikutti ihan tyytyväiseltä (ja väsyneeltä). Hyvä treeni :) Ehkä vähän turhan pitkä sittenkin, mutta otetaan ensi kerralla sitten tyypit lähemmäksi.