Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

26.8.2010 Aamutreeniä

Treenattiin aamulla klo 10 Nurmijärvellä.

Myryn treeni tehtiin ensimmäisenä eli sille otin vain pari motivaatiotoistoa. Tarkoituksena oli saada koira tulemaan laukassa rullan kanssa, ja jos siirtyisi raviin, niin lähtisin etenemään poispäin koirasta. Ensimmäinen piilo oli sellaisessa rakennetussa kuopassa/luolassa (ei syvällä). Ei mitään ongelmia tässä, ja Myry tuli vauhdilla luovuttamaan rullan. Toinen piilo oli sitten kuusen kätköissä eikä tässäkään mitään ongelmia ollut, rulla tuotiin vauhdilla. Ensimmäisellä piilolla palkkasin itse, toisella maalihenkilö antoi huippupalkan (aamuruoka). Rullan luovutuksesta palkkasin myös sekä sitten tehtiin istu-vapautus-vetoleikkiä (5 toistoa), kun treeni oli ohitse. Hyvin siis meni eli vaikutti onnistuneelta motivaatiotreeniltä.

Viimalle otettiin samainen kuoppa, mutta nyt maalihenkilö meni syvemmälle piiloon. Lähdettiin Viiman kanssa vähän toisaalta liikenteeseen, jotta kai sai myös vähän etsiä. Siinä ajassa, kun kävelin lähelle kuoppaa, Viima ehti käydä tarkistamassa edelliselle koiralle käytetyt piilot, mutta hyvin kuoppapiilokin lopulta löytyi :) Toinen piilo oli sitten vähän kauempana, jonne kierrettiin kallion kautta, jotta Viima saisi vähän myös etsiä. Ihan hyvin Viima kulki mukana ja kun päästiin lähemmäksi, niin nappasi jäljen ja sitä seuraten meni piilolle. Palkkasin itse ensimmäisellä piilolla ja maalimies sitten toisella piilolla aamuruoalla.

Treenien päätteeksi käytiin hieman kävelemässä metsässä ja otettiin luoksetuloja (eli kutsu, juoksu toiseen suuntaan ja palkkaus, kun koira on saavuttanut halutun paikan sivulla) sekä ihan loppuun vielä yksi paikallamakuu (pisimmillään laskin keston 20s ennen kuin palkkasin, yhteensä olisiko ollut jotain n. 2-3min luokkaa, itse ihan siinä lähellä). Viima pysyi oikein hyvin rauhallisena aloillaan (oli se Myrykin siinä vieressä, mutta sille nämä paikallaolot eivät tuota ongelmia).