Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

28.8.2010 Kokeilua

Illalla ajeltiin Myryn kanssa PHPK:n järjestämiin hakukokeisiin Asikkalaan. Testaajana toimi Kari Iivonen. Me pääsimme metsään toisena koirakkona, joten odotteluaika oli tällä kerralla kohtuullinen.

Hallittavuusosio meni moitteettomasti, ei siis mitään ongelmia seuruuttamisessa koealueelle tai  paikallamakuussa. Etsintäsuunnitelmaksi tein sellaisen, että tarkoitus oli mennä ensin tienä olevaa rajaa (lyhyt sivu), jatkaa seuraavaa raja pitkin (pitkä sivu) ja poikittaa sitten seuraavalta lyhyeltä sivulta takaisin vastakkaiselle puolelle. Aika pian alun jälkeen Myry saikin hajun ja tuli rullan kanssa takaisin. Ensimmäinen löydetty. Palattiin sitten takaisin alkuperäiseen suunnitelmaan ja jatkettiin rajaa pitkin. Jatkettiin matkaa ja Myry poikkesi syvemmälle alueelle. Menin sitten perässä, kun näytti niin päättäväiseltä. Kun olin Myryn luona taas vaihteeksi, niin koira erkani taas ja tällä kertaa tuli rullan kanssa takaisin. Piilolla testaaja kysyi, montako kertaa koira oli siellä käynyt, mutta piilossa ollut kertoi, ettei ollut käynyt aiemmin.

Tämän jälkeen tarkoitus oli jatkaan rajan suuntaisesti kohti lyhyttä sivua ja sitten poikittaa pitkittäissuuntaisesti. Jossain tässä vaiheessa alkoi mennä sitten pieleen. Olin ottanut suunnan, mutta en sitä sitten tarkemmin tutkaillut. Päädyttiin kuitenkin sitten vastakkaiselle sivulle, mutta ajattelemaani kauemmaksi… Tämän jälkeen en oikein muista, miten sitten mentiin. Poikitettiin taas toiselle sivulle jne. Sitten olikin jäljellä enää kolme minuuttia, ja lähdettiin Myryn kanssa takaisin päin alueen keskelle kallioille. 1,5 minuuttia jäljellä. Sitten Myry erkani kauemmaksi kalliolle. Aika loppui eli 45 minuuttia täynnä. Myry oli siellä kauempana, mutta annoin sen jatkaa. Me muut jäätiin odottamaan. Sitten Myry lähti toiseen suuntaan, pysähtyi ja lähti tulemaan takaisin ja palasi rulla suussa. Henkilö löytyi, mutta aika oli mennyt umpeen. Harmillista. Ei pienestä jäänyt tälläkään kertaa kiinni. Ja varsinkin, kun testaaja sanoi, että olimme käyttäneet turhaan aikaa menemällä kaksi kertaa peräkkäin täsmälleen samaan paikkaan… eli hieman hukassa välillä oltiin, vaikka periaatteessa olinkin kartalla, mutta kuitenkaan en näköjään ollut.