Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

3.6.2010 Metsätreeniä

Agitreenit jäivät väliin hälytyksen takia, mutta etsintä ehtikin päättyä ennen kuin pääsimme paikalle, joten piti keksiä jotain treeniä. Niinpä mentiin käymään Nurmijärvellä ja otettiin siellä pienet treenit.

Viimalle oli kaksi piiloa hiekkakuopassa (ylärinteellä ja alhaalla keskellä) ja molemmat löytyivät oikein sutjakkaasti. Ilmaisut ok. Hiekkakuopasta jatkettiin sitten ylös pois ja sieltä sitten löytyikin kolmas maalihenkilö jonkun kyhäelmän päältä (koiralla ei pääsyä). Hyvin Viima tarkensi ja ilmaisi tämän.

Myryn kanssa oli sitten ongelmia. Ensimmäinen löytyi ja ilmaistiin ongelmitta. Toinen oli liikkuva ja Myry tuli takaisin ilman rullaa. Meni käymään uudestaan ja tuli sitten rullan kanssa. Näytöllä meni makaamaan ensin siihen kohtaan, missä maalihenkilö oli ollut (oli ehtinyt kävellä muutaman metrin pois) ja vasta, kun sanoin uudestaan näytä, niin koira siirtyi henkilön eteen makaamaan.

Kolmas oli vähän kauempana kodassa. Sieltäkin Myry tuli ilman rullaa, mutta meni sitten uudestaan ja tuli rulla suussa takaisin. Rullan pitäminen suussa näytti todella epämiellyttävältä. Tarkempi tutkiminen selvitti, että olin laittanut rullapannan normikaulapannan alapuolelle eli se oli todennäköisesti veti jotenkin kireästi. Otettiin yksi pikainen ilmaisu rullapannan paikkavaihdon jälkeen ja mitään ongelmia rullan pitämisessä suussa ei ollut.