Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

23.9.2006 Viiman pimeän peruskoe

Viiman kanssa osallistuttiin pimeän peruskokeeseen. Kokeen järjesti Espy Veikkolassa (sama paikka kuin keväällä, mutta alue oli vielä kauempana eli uutta maastoa meille), testaajana oli Tea Smeds.

Alkuun oli luoksepäästävyysosio ja tottisosuus otettiin sitten mentäessä hakualueelle. Me olimme vasta viidentenä, joten pääsimme matkaan vasta n. puolen yön aikoihin. Alue oli semmoinen viisikulmion muotoinen, siellä oli aika paljon kaatuneita puita jne. Ensimmäinen löytyi pienen etsimisen jälkeen, toisen löytämiseksi ehdittiin jo kiertää alue ja mennä poikki ja aloittaa uudestaan alueen poikki. Kolmas oli aika lähellä toista, sattui olemaan juuri siinä suunnassa, mihin olimme menossa. Viima alkoi haukkua juuri, kun kello alkoi piipata käytetystä ajasta. Päästiin siis läpi.

Yleisarvosana hyvä. Maalihenkilöiden ilmaisu erinomainen. Muista osa-aluista eli etsintäsuunnitelma, ohjaajan toiminta ja koiran ohjattavuus alueella tyydyttävä ;) Treeniohjeeksi saatiin mm. että pitäisi harjoitella alueita, joissa 0-x määrä maalihenkilöitä ja muutenkin alueen järkevää läpikäymistä pitäisi harjoitella.