Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

23.8.2011 Viiman agia

1. Pituus:
Suunnitelma: Edellisestä kerrasta on aikaa ja silloin päästy 3 palikkaan. Tällä kerralla lisätään loput palikat, tehdään lentävillä kulmat 6, 5, 7, palkkana lentävä lelu.

Toteutus: Aloitettiin kolmella palikalla leveästi laiteltuna (kulma 6), sitten neljä palikkaa (kulma 7) ja vielä neljä palikkaa leveämpänä (kulma 5). Harjoitus sujui hyvin, siirto namimagneetilla ja vaihto pantakuljetukseen ja siitä lentävään lähtöön. Viima irtosi hyvin, katsoi suoraan eteenpäin ja sai lentävän pupulelun palkaksi.

2. Hyppy + rengas:

Suunnitelma: Kulmat 6, 4 ja 8 (jos koira vielä jaksaa, voin ottaa myös kulmat 6, 5 ja 7), lentävillä lähdöillä ja palkkana lentävä lelu. Lisäksi mukaan häiriötreeni. Sopivin hetki sille olisi toisen harjoituksen aikana, tässä tapauksessa hyppy+rengas-treenissä. Toinen koira voisi olla kentän toisessa päädyssä tekemässä jotain, joko jotain hallittavuusjuttua/ympyrätyöskentelyä/jotain estettä, kunhan palkkauksena käytetään namia.

Toteutus: Häiriökoira liikkui edes takaisin renkaan ja parin hypyn takana. Tämä oli selkeästi iso häiriö, sillä kaksi kertaa Viima teki vain hypyn ja kääntyi katsomaan minuun ennen rengasta. Kolmannella kerralla pysähtyi taas katsomaan, mutta meni renkaan. Häiriökoira siirtyi vähän kauemmaksi eteen ja pyssyi liikkumattomana. Neljännellä kerralla Viima irtosi hyvin hypylle ja renkaalle, otti lelun, mutta lähti se suussa häiriökoiran luokse. Mentiin sitten tauolle.

Tehtiin toinen sessio, jossa häiriökoira oli sivussa (n. samalla tasolla kuin rengas) paikoillaan. Tehtiin kolme toistoa, jotka kaikki olivat ok lelupalkalla. Kulmista ei ole merkintöjä muistiinpanoissa.

3. 3H vinolinja + u-putki + 3H vinolinja:
Suunnitelma: Ketjutetaan, kun ei olla tehty irtoamisharjoituksia pelkälle u-putkelle.
a) 1. irtoaminen u-putkelle
2. H + putki
3. 2H + putki
4. 3H + putki

-> tässä pitää välillä kyllä palkata varmaan jo putken jälkeen, koska muuten tulee aika raskaaksi koiralle vetää perään kolme hyppyä päälle

b) samat toistot toiseen suuntaan (jos koira jaksaa, voidaan lopettaa jo aiemminkin, jos näyttää väsyvän)

Toteutus: Ensimmäisessä sessiossa H + putki + 3H, 2H + putki + 3H ja 3H + putki + 3H. Putkelle mentäessä vauhti oli vähän hitaampi, loppusuoralla taas selkeästi kovempi. Kerran tuli yksi epäonnistunut (unohdin loppusuoralla hartialinjan ja olin liikaa koiran edelläkin). Kokeiltiin vielä H + putki, mutta Viima ei enää oikein irronnut, joten jätettiin siihen. Pitää siis treenata enemmän arvoa putkelle.