Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

14.6.2011 Viiman agilitytreenit

Olipas taas kivat agilitytreenit Viiman kanssa. Tulee vain mieleen, että jos koira olisi nuorempi ja jos näitä menetelmiä olisi käytetty silloin aikoinaan, niin varmasti kisaurakin olisi korkattu jne. No, aina voi jossitella, mutta nautitaan kuitenkin näistä hetkistä näin myöhemmälläkin iällä :)

Seuraavassa tehdyt harjoitukset:

1. Muuri

Suunnitelma:
a) matala palkki, lentävä lähtö kulmista 2×6, 5 ja 7, lentävä palkka -> tavoitteena saada irtoamaan esteelle, aluksi irroitusetäisyys lähellä (1-2m)
b) matala palkki + palikat, muuten sama kuin yllä (tämä tehdään, jos jää aikaa)

Toteutus:
a) Toistoja yhteensä neljä (2×6, 5 ja 7) lentävällä lähdöllä ja heitetyllä namipalkalla. Irtosi ihan mukavasti. Ennen tätä treeniä lämmiteltiin vähän ja siinä välissä Viima ehti käydä taas tekemässä moikkausrundin eli kiinnitetään tähän ensi kerralla vieläkin enemmän huomiota.

(tässä välissä isompi tauko)

b) Palikoiden kera yhteensä neljä toistoa (2×6, 5 ja 7). Irtosi varsin mainiosti, enimmillään välimatka taisi olla kolmisen metriä. Lentävä nami palkkana.

Paluu omaan loossiin fleecelelulla leikkien. Jatkettiin loossissa lelun palautuksia.

2. Pussi

Suunnitelma: Pussi on tuttu, joten tehdään sellaisenaan lentävillä lähdöillä eri kulmista (5,2×6,7), lentävä palkka -> tavoitteena saada irtoamaan, aluksi lyhyeltä etäisyydeltä (1-2m).

Toteutus: Neljä toistoa, kaikki suoraan. Ensimmäinen toisto oli hieman hidas, mutta koira puski itsensä pussista läpi. Ei siis nostettu kriteeriä vaan tehtiin pelkästään suoraan. Koira kuitenkin irtosi pussiin ihan mukavasti, etäisyyttä pari metriä ja kaksi vikaa toistoa suoritettiin jo vauhdikkaammin. Palkkana nami kädestä.

Paluu omaan loossiin hiirilelun kanssa leikkien. Jatkettiin loossissa lelun palautuksia.

3. Kolmen hypyn suora

Suunnitelma: Hyppyjen etäisyys 5m
a) kolme hyppyä suoraan + lentävä palkka
b) hyppysuoran jälkeen olkapäävedolla käännös + lentävä palkka
c) hyppysuoran jälkeen valssi + takaisin kaksi hyppyä + lentävä palkka
Nämä kaikki myös toiselta puolelta.
Lähetys sellaisesta kulmasta, että saan mukaan sivuttaisetäisyyttä 1m -> 2m.

Toteutus: Käytettiin tässä avustajaa, joka heitti koiralle lelun sovituissa kohdissa. Aloitin ensin koira vasemmalla puolellani. Ensimmäisellä yrityksellä Viima vilkaisi minuun jo ekan hypyn jälkeen ja se suoritus otettiin heti uusiksi. Avustaja hieman vilautti lelua suoran päässä. Tällä saatiin koiralle draivia irrota. Olkapäävetokäännös meni vähän pitkäksi ja lelupalkka lensi taakseni ja koira pääsi livahtamaan lelun kanssa toiselle puolelle hallia. Valssi ja käännös takaisin hypyille onnistui ok ja lelupalkka lensi sovittuun kohtaan. Koira oikealla puolella meni myös vauhdikkaasti, ainakin suoraan ja myös olkapääkäännös. Viidennen toiston aikana oli jo nähtävissä pientä väsymistä, joka sitten näkyi selkeästi vikassa toistossa, missä oli tarkoitus valssin jälkeen tehdä hypyt. Viima kääntyi ihan ok, mutta tuli vierelleni juoksemaan eli ei hakenut hyppylinjaa. Saattoi tosin olla, etten itsekään muuttanut rintamasuuntaa kohti hyppyjä. Viima sai kuitenkin lelupalkan ja päätettiin treenit tähän. Sivuttaisetäisyyttä oli ainakin mennessä n. parisen metriä, takaisin päin tultaessa saatoin olla lähempänä. Palkkana tosiaan lentävä leluhiiri ja ihme kyllä palautukset onnistuivat tuota yhtä lukuunottamatta.

Paluu omaan loossiin hiirilelun kanssa leikkien. Jatkettiin loossissa lelun palautuksia. Harjoiteltiin myös nenäkosketuksia ja edelleen lelun palautuksia sillä aikaa, kun muut koirat tekivät vielä viidennen treeninsä. Me jätettiin se suosiolla väliin, kun meidän treenit oli suunnitellusti ja onnistuneesti käyty jo läpi :)