Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

Discon huhtikuiset treenit

Agilityn ratatreenit

Huhtikuun aikana Disco on edelleen jatkanut agilityn ratatreeneissä Keron tuuraamista. Keron toipuminen selkävaivasta on edennyt ihan hyvin, mutta siihen perään Kero meni sitten telomaan tassuaan sen verran, että sitä on pitänyt suojata ja mitään kovin rankkaa ei ole voinut tehdä. Niinpä Disco on saanut toimittaa agilityn puolella harrastuskoiran virkaa. Innostuin jopa käymään isommalla kentällä treenaamassa, kun siihen tarjoutui sopivasti tilaisuus.

Hyppykorkeudet on nyt hilattu 35 cm, ja tarkoitus olisi nostaa niitä tässä lähiaikoina tuonne 40 cm. Omia treenejä on päästy tekemään vähän, mikä mielestäni jo vähän näkyykin ratatreenisuorituksissa. Pidän siitä, että perustaitoja pitää treenata koko ajan, jotta kokonaisuus säilyy hyvänä.

Ratatreenit 2.4.2019
Ratatreenit 6.4.2019
Ratatreenit 9.4.2019
Ratreenit 16.4.2019

Agilityn omat treenit ja valmistavat taidot

Valmistavien taitojen osalta olen pähkäillyt kontaktiestesuorittamista sekä myös keppien suorittamista. Keppien osalta olen päätynyt siihen, että niitä ei ole vielä tarvetta opettaa, sillä uskon, että Disco oppii ne hetkessä. Kontaktiesteiden osalta on harjoiteltu vähän kotosalla 2on2off-suorittamista sekä myös juoksareita ajatellen mattotreeniä.

Hallille pääsimme tekemään vähän putkitreeniä vasta kuun puolivälissä, mutta onneksi olen nyt lumien sulettua päässyt tekemään vähän yhden hypyn treenejä pihalla. Olen myös lisännyt kotitreeneissä erilaisten kuunteluharkkojen tekemistä, koska agilityssä meillä olisi tarkoitus käyttää paljon juurikin sanallisia vihjeitä, joten erottelutaitoja on hyvä harjoitella ja vahvistaa muissakin yhteyksissä.

8.4.2019 2on2off-treeniä
10.4.2019 Mattotreeniä
15.4.2019 Kuunteluharkkaa
17.4.2019 Mattotreeniä lisää
18.4.2019 Putkitreenien parhaat palat
20.4.2019 Pihatreenausta

Temput ja muut

Disco jatkaa jumppailuja säännöllisesti muutama kerta viikkoon. Ohjelmassa on tällä hetkellä kolme liikettä, joita teemme. Näitä ovat sivuaskellukset takajalat tasapainotyynyllä, rintarangan alueen lihasten aktivointi + leikkiinkutsu-asento ja pään vienti etujalkojen väliin. Teemme noiden lisäksi toki muitakin tasapainoilutemppuja.

15.4.2019 Aamujumppaa

Nosework

Nosework on jäänyt Discon osalta vähemmälle, sillä olen keskittynyt siinä lajissa Keron kanssa treenaamiseen, kun osallistuimme juuri kokeisiin. Mutta kävimme kyllä huhtikuun alussa tekemässä yhdet treenit, missä Disco pääsi etsimään ekaa kertaa hajua laatikoista ulkosalla. Hienosti kyllä teki, ja niin hyvin, että itse menin sekaisin, että mitäs palkkasanaa nyt pitikään käyttää :D

1.4.2019 Pylväspiilo
7.4.2019 Discon ekat laatikkotreenit ulkona