Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

2.6.2014 Maanantain hakuilut

image
Maanantaina hakuilemassa.

Olipas mielenkiintoinen treenipaikka tällä kertaa. Keskilinjana meni hiekkatie/polku ja sen vasen puoli oli peittävämpää metsää, kun taas oikea puoli oli sellaista kuivaa ja näkyvämpää aluetta kaatuneine puineen. Hyvä paikka harjoitella pistoja siis.

Kero oli maastossa vaihteeksi jo toisena koirana. Treenipläninä oli tehdä pistoja 3-6 kpl siten, että kaksi maalihenkilöä siirtyvät aina eteenpäin ja pikkaisen syvemmälle. Ilmaisun jälkeen piilolla myös vietetään hetki aikaa leikkien esim. kävyillä.

Alku lähti hyvin. Suora pisto. No, maalihenkilön naama nuoltiin, mutta ilmaisu oli hyvä. Toiselle Kero lähti myös hyvin, mutta nuuhki maalihenkilöä todella pitkään ennen kuin ilmaisi (mm:llä pieni pentu, joten ne hajut varmasti kiinnostivat). Muuten ilmaisu ok.

Kolmas meni edelleen vielä ihan hyvin, mutta palatessaan rulla suussaan Kero tiputti rullan hypätessään kaatuneen puun yli. Nappasi sitten rullan uusiksi.

Neljännellä Kero näytti hämääntyvän sitä, että olin liikkunut keskilinjalla eteenpäin. Kero pysähtyi, tiputti rullan ja hokasi, missä olen, otti rullan ja tuli ilmaisemaan.

Olisin tietty voinut lopettaa jo tähän… Otin kuitenkin vielä yhden, mutta mm vähän lähempänä.

Pisto oli edelleen hyvä, mutta ilmaisun latenssi heikko. Kero jäi katselemaan suuntaani piilolla ennen kuin hetken mietittyään otti rullan ja lähti ilmaisemaan. Keskilinjalla perusasentoon tullessaan sääti taas kovin rullan kanssa. Hmm.

Onnistumisprosentiksi huimat 40 ilmaisujen suhteen (kriteerinä katkeamaton ketju). Mutta treenin teema eli pistot menivät kyllä tosi hyvin, ja sain säilytettyä koiran toiminnassa hyvän rytmin ja fokus säilyi :)

Treenitaulukkoon kirjasin tämän treenin perusteella mm. ” Ilmaisuketjun eheyteen kiinnitettävä huomiota, nyt on tullut paljon rikkonaisia ketjuja, joissa rulla tippuu suusta ja K noukkii sen. Toistojen määrä pienemmäksi välillä. Pistotukseen oma vihjesana.”