Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

19.1.2008 Iltapäivän agilitytreenit

Meillä sattuu harmillisesti Ertin agilitytreenit samalle päivälle lappalaistreenien kanssa. Päätin kuitenkin kokeilla, mitä Myry tykkää, jos treenaammekin kaksi kertaa päivässä agilityä ja niinpä ajelimme Veikkolaan treenaamaan.

Treeniratoja oli kaksi sekä lisäksi omatoimipiste, jossa oli rengas, keinu, pussi ja hyppyeste.

1. rata osoittautui haastavaksi jo heti alkuunsa. Hypyn jälkeen kepit eivät meinanneet onnistua sitten millään. Onnistuneen keppisuorituksen jälkeen oli hyppy, takaakierto hyppy, A ja sitten nopeasti ohjaamaan hypyn yli, kierto toisen hypyn yli putkeen ja sitten kepeille. En muista menikö tuo hyppyhärdelli heti ok, ehkä. Putkelle ohjaus onnistui ainakin. Siinä yritin hieman muistella aamulla opittuja puolivalssijuttuja, mutta käytännössä ne jäivät varmasti aika heikoiksi, mutta koira kuitenkin seurasi hyvin putkeen eikä A:lle, joka oli hypystä suoraan edessä vastassa. Putken jälkeen kepeillä tuli taas sekoilua. Myry ei vaan jostain innostunut ja keksi hiekan joukosta hevosen paskaa syötäväksi. Noh, saatiin lopulta onnistunut suoritus ja sitten vielä viimeinen hyppy. Kepeissä en saa itse kiirehtiä liikaa, sillä koira ei vielä tunnu kestävän, jos olen sen edellä.

Ennen seuraavaa rataa treenailimme hieman omatoimipisteellä: rengas, keinu, hyppy ja rengas, pussi, hyppy. Lisäksi harrastin kovasti motivointia ja liikettä ennen meidän vuoroa.

Alku meni vähän pipariksi. Tarkoitus oli ohjata siten, että olen koiran vasemmalla puolella. Valitsin koiran lähtöpaikan huonosti ja niinpä toisen hypyn jälkeen me hieman törmättiin, kun Myry oli matkalla kohti puomia ja minä kohti seuraavaa hyppyestettä. Niinpä otimme uudestaan ja tällä kerralla asensin koiran niin, että sillä ei olisi suoraa yhteyttä toiselle esteelle vaan ohjaisin ensin itseäni kohti ja siitä n. 90asteen kulmalla ohjaus toiselle ja kolmannelle hypylle. Tämä onnistuikin. Sitten putkeen, hyppy, puomi, hyppy ja hyppy. Puomin alastulossa Myry tosin hyppäsi alastulokontaktilta vinosti alas. Otimme vielä koko radan uudestaan ja se sujui ihan kivasti tällä kerralla.

Koska näissäkin treeneissä tuntui olevan ylimääräistä aikaa, niin otin Myryn kanssa keinun kontakteja. Lisäksi kävimme tekemässä myös tuon 1. radan uudestaan. Se meni nyt paljon paremmin. Myry ei takkuillut lainkaan kepeillä. A-esteeltä tultaessa tein itse mokan menemällä liian lähelle koiraa ja siten ohjasin sen esteen ohi. Otettiin korjaus A-esteeltä alkaen ja nyt sujui ohjaukset ihan ok koko radan loppuun asti. Onnistunut suoritus, joten tähän olikin hyvä päättää tämän päivän agilitytreenit ja mennä loppuverryttelylenkille vesisateeseen.