Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

19.1.2008 Aamun agilitytreenit

Aamulla olimme Hyrylässä lappalaisporukassa treenaamassa agilityä. Treenirata oli mukava ja siinä oli meille ohjaajillekin uusia haasteita luvassa. Harjoittelimme kovasti mm. puolivalssia.

Alussa piti olla tarkkana siitä, ettei ohjaa koiraa putkelle vaan puomille. Se meni ihan ok, mutta puomin ylösmenokontaktia Myry ei ottanut (pitää näitä harjoitella), sitten muuri ja sen jälkeen olikin vuorossa puolivalssihärdelli. Eihän se ensimmäisellä kerralla mitenkään onnistunut, kun unohdin, miten se tehdään… Niinpä otimme uudestaan muurilta, sitten hyppy, jotain puolivalssin tynkää ja sain ohjattua putkeen oikeasta päästä. Sitten oli vuorossa hyppy ja takaakierto hyppy ja siinäkin oli vähän ongelmia. A:lta kepeille meni yllättäen onnistuneesti, vaikka se kulma olikin hankala. Kepeiltä valssaus keinulle, jonka Myry teki tällä kerralla maltilla. Sitten hyppy, valssaus, putki ja hyppy.

Hioimme sitten vielä noita hankalia kohtia eli puolivalssia esteillä 4 ja 5 ja sitten esteillä 6 ja 7 tuota takaa kiertoa ja siitä A:lle ohjausta. Jotenkin se alkoi sujua, kun muistin itse liikkua ja pitää kädet ylhäällä jne.

Treenien päätteeksi me ohjaajat vielä kuivaharjoittelimme tuon radan uudestaan. Koska ylimääräistä aikaa oli vielä jonkin verran, niin ehdimme ottaa kukin omia pikku harjoituksia yksittäisillä esteillä. Myryn kanssa otettiin puomin kontakteja, keinua sekä puolivalssihärdelliä takaakiertohyppyjen kera, A:n kontakteja sekä loppuun vielä keppejä. Keppien kanssa tuli kyllä sekoiltua, sillä Myry olisi halunnut aloittaa kepit väärältä puolelta useasti. Saatiin kuitenkin lopulta onnistunut suoritus ja siihen oli hyvä päättää leluleikin kera nämä treenit.