Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

12.1.2008 Myryn ekat agilitykisat

Myry osallistui tänään ensimmäiseen viralliseen agilitykilpailuun. Kisat järjestesti Kirkkonummen Kennelkerho ja ne pidettiin KKK:n omassa hallissa. Tuomarina toimi Ritva Herrala. Oltiin ajoissa paikalla, sillä ensimmäistä kertaa kilpailevat piti mittauttaa ja siru lukea. Myryä ei tarvinnut mitata, kun on selvästi maxi-korkuinen. Siru toki luettiin. Sitten mentiinkin kävelylle ja välillä käytiin tutustumassa myös halliin jne.

Verryttelyn aikana otettiin muutama harjoitushyppy ulkona. Kaksi estettä ja siitä käännös kepeille, vähän samaan tapaan kuin itse radallakin oli hypyltä kepeille käännös.

12.1.2008 KKKRata ei ollut vaikea etukäteenkään ajateltuna. Pari ongelmakohtaa siitä keksin jo alkuun. Ensimmäinen oli 4. ja 5. esteen suoritus, sillä siinä oli hypyissä 180-asteen käännös ja ne eivät meillä ole oikein koskaan sujuneet radalla. Toiseksi kompastuskiveksi ajattelin 13. ja 14. esteen, jossa hypyltä pitääkin mennä renkaaseen eikä putkeen, kuten hetkeä aiemmin. Kolmas kinkkinen kohta oli sitten tuo esteeltä 10 vienti kepeille. Lisäksi huomiota piti kiinnittää myös kontaktipintoihin, sekä ylös- että alasmenokontakteihin. Puomilta tultaessa olisi myös ollut mahdollista ohjata väärälle hypylle, mutta sen koin pienemmäksi vaaraksi tällä radalla.

Radan pituus oli 150m ja ihanneajaksi asetettu 47 sekuntia.

Ja sitten itse radan suoritukseen. Alku sujui ihan kivasti, sillä Myry jäi rauhallisesti odottamaan lupaa lähteä. Olemme nyt aika paljon harjoitelleet paikallaan istumista ja vasta luvalla saa tulla. Hyppy, hyppy, puomi, hyppy. Ja sitten tuli ongelma. Olin alunperin ajatellut, että juoksen siitä esteiden välistä, jolloin saisin varmuudella Myryn ohjattua 5. esteelle. En tehnytkään tätä, vaan jostain syystä leikkasin siitä esteiden edestä ja niinpä Myry tuli perässä, eli 5. esteeltä kielto. Uusinnan tein alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti ja meni ok tällä kertaa. Sitten hyppy, putki, hyppy, putki, hyppy ja selkeä hidastus ja mentiin rauhassa kepeille, jotka Myry suoritti oikein kivasti. Sitten putki, hyppy ja sen verran vauhtia, että olin hypyn kohdalla jopa vähän edellä ohjaamassa renkaalle, ok. Siitä suoraan putkeen, A-esteelle ja kontakti ok, hyppy ja loppusuoran hyppy ja hyppy. Harmittavasti viimeisen hypyn rima tipahti alas. Taisin hidastella tuossa lopussa turhia ja se varmaan vaikutti riman tippumiseen. Pitäisi jatkossa siis muistaa juosta vikat esteet reilusti ohi eikä ruveta hidastelemaan tms.

Mutta ihan kiva suoritus, vaikka 10 virhepistettä saatiinkin (kielto + riman tiputus). Ihanneaika alitettiin parilla sekunnilla. Omat töppäyksenihän nuo virheet taas aiheuttivat, mutta eiköhän niistä taas jotain opi. Muuten Myry oli oikein kivasti hollilla. Ehkä se oli kuitenkin normaalia vaisumpi, en tiedä.

Sijoituimme lopulta sijalle 25, aika 45,04s eli ihanneaika alittui 1,96s. Mukana maxi1-luokassa oli 47 koiraa, joista 11 teki nollaradan ja 15 hylätyn radan.

Loppuverryttelyn yhteydessä hyppyytin Myryä vielä lelupalkan kera, kun ulkona oli kaksi hyppyestettä laitettu 180-asteisesti. Myry meni molempiin suuntiin oikein hyvin. Kisarataan verrattuna nuo esteet tosin olivat kauempana toisistaan, mutta tulipa tuota nyt treenattua onnistuneesti.