Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

17.4.2012 Taajamatreeniä

Tänään oli vuorossa ilmaisutreenejä Vantaankosken koulun liepeillä.

Viimalle otin kaksi kertaa luoksepäästävyyttä, ja ne menivät itse asiassa varsin hyvin. Viima oli rauhallinen jne, hyvä treeni. Itse etsintäpuoli tehtiin niin, että otettiin liinassa etsien ja lähdettiin myötätuuleen liikkeelle. Ensimmäinen oli tien risteyksessä olleessa traktorin kauhassa. Hajun tarkennus oli todella haastavaa. Toinen oli tarkoitus olla tien vieressä puskassa, mutta Viima ei saanut siitä hajua vaan mentiin ohi suoraan kolmannelle. Tämä oli matalammassa nostolavassa, ja sieltä haju tuli paljon paremmin ja Viima irtosikin sinne varsin kivasti ilmaisemaan. Tämän jälkeen Viima sitten saikin hajun tuosta ohitetusta piilosta. Ehkä Viima oli tuossa etsintätyöskentelyssä tällä kertaa hieman nihkeä. Lieneekö tuo liika taajamamaisuus (hajut?) vaikuttaneet vai se, että mentiin alkuun aika voimakkaaseen myötätuuleen?

Myrylle oli sitten siinä parkkiksen lähellä kolme erikoista piiloa tarjolla. Ensimmäinen oli konttien vieressä olleessa roskiksessa. Myry työsti tämän kyllä tosi hyvin! Ja rullankin otti vasta, kun oli kiivennyt roskista vasten ja todella tarkentanut hajun. Tämän jälkeen oli sama nostolava kuin Viimallakin. Ja tätäkin Myry jaksoi työstää ihan loppuun asti. Ensin se otti rullan lavan vierestä, mutta ei ollut vakuuttunut vaan jatkoi työstämistään ja kierteli lavaa nousten sitä vasten eri kohdista. Lopulta Myry oli varma, ja tuli vasta sitten ilmaisemaan.

Kolmas oli sitten ihan autojen lähellä betonirenkaassa, joka oli vähän alaspäin ja jonne mahtui hyvin ihminen piiloon näkymättömiin. Aika helposti Myry tämän työsti. Olipas varsin innokas ja motivoitunut koira tällä kerralla matkassa, ja tuli oikein hyvä mieli siitä, miten koira tykkäsi tekemästään :)