Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

15.4.2012 Peko-yhteistreenit

Sunnuntaina osallistuttiin poikien kanssa Uudenmaan peko-hälyryhmien yhteistreeneihin. Tällä kerralla treenin järjestivät Vantaa ja Porvoo, ja treenit pidettiin Nikkilässä. Luvassa oli taajamaetsintää ja rakennusetsintää.

Aluksi meidät jaettiin kahden koirakon ryhmiin. Ryhmissä oli yksi ryhmänjohtaja, joka toimi kartturina toiselle koirakolle. Aloitettiin taajamaetsinnällä, ja meidän alueena oli kiertää palvelutalon ja koulun läheinen alue (ks. kuva, haalea taustaväri -> ei tosin erotu kunnolla). Viima pääsi etsimään, ja aika sunnuntaikävelymeiningillä mentiin. Ei Viima pahemmin reagoinut, lähinnä koirien ulkoiluttajiin ja lopussa palvelutalon rappukäytävien suuntaan. Noin tunti kierrettiin, ja saatiin alue käytyä. Toisen koirakon alueelta löytyi kadonnut. Meidän alueella oli takki, mutta ei sitä löydetty. Viima saattoi reagoida siihen suuntaan, mutta ei tullut huomattua/tarkistettua.

15.4.2012 Peko-yhteistreenit, taajamaetsintä

Taajamaetsinnän odoteltiin tovi, kunnes saatiin uusi tehtävä eli rakennusetsintää Nikkilän vanhassa sairaalassa. Tällä kertaa oli Myryn vuoro. Meidän ryhmän koirakot etsivät molemmat yhtäaikaa, mutta alueet/kerrokset oli kuitenkin jaettu.

Meillä oli ensin rappukäytävä, muutama kerros (joka toinen) ja sitten ylin varastotila. Aloitettiin ylimmästä. Myry liikkui kivasti, merkkaili, mutta mitään ei kuitenkaan löytynyt. Sitten jatkettiin alempiin kerroksiin, ja Myry sai etsiä. Käytiin jokainen huone läpi, ehkä vähän turhankin tarkkaan, koska koira ei joka paikkaan todellakaan merkannut. Viimein päästiin meidän alimpaan kerrokseen, missä yhdessä huoneessa Myry selkeästi reagoi ja alkoi liikkua ihan eri tarmolla. Hetken juostuaan ympäriinsä Myry päätyi käytävän toisella puolella vähän kauempana olevaan huoneistoon, työsti siellä vielä hajua, kunnes toi rullan ja meni kylpyhuoneen suihkukaapin oven viereen. Jouduin itse siirtämään oven, koska siellä takana ollut henkilö piti siitä kiinni. Sieltä siis löytyi kadoksissa ollut henkilö. Ilmoitettiin tästä johtoon, ja tarkoituksena oli sen jälkeen käydä alue loppuun läpi.

Kuinkas sitten kävikään? Kun päästiin käytävälle ja lähdettiin jatkamaan, huomattiin, että hetkonen, missä se meidän kadonnut henkilö onkaan? Ja eikun uudestaan etsimään. Ei ollut vanhassa piilossa. Sitten Myry paikallistikin yhden huoneiston suljettuun kaappiin, sieltä löytyi. Olipa hyvä opetus, että löydetystä pitää pitää aina hyvää huolta…

Kun tämä osa rakennuksesta oli käyty, saatiin uusi tehtävä eli mentiin etsimään toinen puolisko. Tällä kerralla meillä oli pohjakerros (aikaa siihen 2 minuuttia) sekä sitten pari kerrosta plus ylin ullakkokerros. Nyt aloitettiin alhaalta. Siellä Myry merkkasi jotain, mutta ei paikallistanut eikä jääty tutkimaan. Siellä olisi ollut joku esine tms. Muissa kerroksissa Myry teki ihan ok hommia, oli ehkä jo vähän väsynyt (oli aika lämmin siellä sisällä). Yhden huoneiston keittiötilassa merkkasi (ja löysi eväiden roskia), mutta siellä ei ollut sitten mitään. Ehkä käytiin huoneistoja vähän liiankin tarkkaan läpi, kun ottaa huomioon, ettei Myry kaikista todellakaan ollut kiinnostunut.

Lopulta päästiin ullakolle, missä Myry selvästi alkoi merkata ja liikkua eri tavalla. Hetken päästä se tarkensi jonkin kulman takaa vähän ylemmältä tasolta henkilön ja tuli rullan kanssa. Myry ei malttanut odottaa vaan pinkaisi takaisin rulla suussa, kunnes tuli taas takaisin ja mentiin sitten yhdessä näytölle. Tällä kerralla pidettiin henkilöstä hyvää huolta, ja palattiin johtopaikalle :)

Kaiken kaikkiaan mukava treeni, ja hyvät treeniolosuhteet :) Ja koiratkin (etenkin Myryyn olin tyytyväinen) toimivat ihan kivasti. Kiitoksia järjestäjille ja myös kartturillekin!