Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.7.2011 Pientä etsimistä

Treenattiin Rusutjärvellä. Maasto oli lopulta ihan mukava, mm. paljon kuusikkoa, mutta kuitenkin sellaista helppokulkuista.

Myrylle oli pieni alue ja kolme tyyppiä piilossa (itse en tiennyt piiloja). Myry oli aika vauhti päällä. Johtuiko sitten säästä (oli lämmin, mutta ei enää kuuma), uudesta paikasta, hieronnan tuloksista, alueen hajuista (alueella etsi koira ennen Myryä) vai mistä lie… En ole aikoihin nähnyt niin vauhdikasta ja määrätietoisesti liikkuvaa Myryä.

Ensimmäinen löytyi jonkun matkan päästä metsikön keskeltä oudosta asennosta (seisoi yhdellä jalalla nojaten toisella puuhun). Tämä ilmaistiin kuitenkin moitteettomasti.

Toinen löytyi jonkun lukitun matalan kaapin päältä. Myryn oli ehdottomasti mentävä makaavan maalimiehen viereen samalle tasolle ennen kuin otti rullan. Katsoi vielä, että näenkö minä ennen kuin rullan otti ja lähti vauhdilla, kun menin puiden taakse pois näkyvistä. Perusasennossa Myry tiputti rullan ennen aikojaan, joten odottelin, jos lähtisi hakemaan rullan uudestaan. Kehoituksesta vasta lähti ja haki rullan maalimiehen luota ja tuli edelleen vauhdilla takaisin. Rulla pysyi nätisti suussa vihjeeseen asti.

Kolmas tyyppi löytyikin sitten alueen lopusta kuusikon keskeltä. Edelleen oli hyvä, vauhdikas rullantuonti ja rullakin pysyi suussa oikein hyvin. Aikaa meni 10 min, joten oikein hyvä treeni, sellainen kuin olin suunnitellutkin, jos putkeen menee :)

Viimalle oli osittain samaa aluetta plus mäen rinnettä. Ihan ok Viimakin liikkui, koko ajan siinä lähistöllä ja irtoili myös välillä. Eka löytyi kuusikon keskeltä. Tarkennuksen kanssa oli näköjään vaikeuksia, koska Viima haukkui jo ennen kuin oli tyypin luona. Häntä vain heilui, kun koira liikkui. Hauska homma.

Toista etsittiin sitten isompi tovi eli kierrettiin koko rinne ylös ja alas. Takaisin tultaessa pähkäilin omaa reittivalintaa, kun Viima jatkoi työskentelyään ja aloitti ilmaisun alueen kulmassa olevassa kuusikossa. Hyvin bongattu, vaikka oltiinkin menty siitä läheltä ohi aiemmin.