Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.8.2014 Kero raunioituu Oittaalla

Lauantaina menimme Keron kanssa treenailemaan Espoon Oittaan raunioille. Meitä oli paikalla tosin vain kolme henkilöä (ja neljä koiraa), mutta saatiinpa silti vedettyä hyvät treenit kahdella kierroksella. Ekalle kierrokselle olin ajatellut yläpiiloja, ja tokalle kierrokselle maantasalla olevia piiloja.

Kero raunioituu.
Kero raunioituu.

Eka treeni oli kuitenkin ehkä vähän liian haastava. Kero kyllä liikkui alkuun kivasti, ja kävi tsekkaamassa aluetta laajemmaltikin (meitä ennen oli ollut treenaajia, joten alue oli varsin hajustettu). Sitten Kero sai hajun talokompleksista, mutta sen hajun tarkentaminen oli haastavaa. Kero kiipeili, yritti nousta hajua kohti, kiertää hajun alle ja vaikka mitä, mutta ei onnistunut löytämään sopivaa reittiä ylös. Pieni nollauskierros, ja sitten uudestaan. Kero otti rullaa suuhunsa jo vähän ennakkoon ja kiipesi rulla suussa löytämänsä rappuset ylös. Sieltä Kero sitten palasi rulla suussa, mutta näytölle ei osannutkaan mennä rappusia uudestaan. Ja kun keksi uudestaan reitin, tuli myös ilmaisemaan sitten uudestaan.

Toinen piilo oli alempana betonirenkaassa kasan päällä. Tämä oli sikäli myös jännä katsoa, sillä Kero kävi kyllä kiertämässä kyseisen renkaan, mutta ei tarkentanut riittävästi tai mitä lie. Kierrettyään renkaan Kero kävi luonani ja ampaisi vähän sivummalle, kävi kahlaamassa lammikossa ja sitten palasi takaisin kasalle, meni renkaan luokse, nousi sitä vasten ja sitten tuli ilmaisemaan. Kysymysmerkiksi jää, oliko Kero jo aiemmin hokannut, että siellä on maalihenkilö ja ei ollut sitten syystä tai toisesta ilmaissut?

Ensimmäinen treeni:

httpv://youtu.be/ifbGaW8tb3g

Toisessa treenissä piilot olivat lähes maantasolla eli sinänsä helpompia piiloja. Ekasta Kero tosin painalsi ohi. Toista sai tarkentaa jonkin aikaa, kunnes hokasi betoniputkesta maalihenkilön. Sen ilmaisu ei alkanut ihan heti, vaan Kero ensin vilkaisi meikäläiseen ja otti rullan vasta sitten. Olin myös aika lähellä. No, melkein hyvä suoritus.

Tästä jatkettiin sitten ensimmäisen piilon suuntaan, mentiin ohi ja sitten Kero sai hajun. Kero kävi pyörähtämässä piilon lähellä, palasi takaisin piilolle, ihmetteli hetken ja lähti sitten rullan kanssa. Ei kyllä tullut viereeni, vaan kiipesi välissä olevalle betoniputkelle ja tiputti rullan, minkä seurauksena lähti taas piilolle hakemaan rullaa. Tämän jälkeen rulla tuotiin loppuun saakka. Hieman ruosteista meininkiä siis tässäkin toistossa.

Toinen treeni:

httpv://youtu.be/IvuG10aJkks

Ylipäänsä Kero oli jotenkin vaisu. Liikkui kyllä, mutta häiriintyi hajuista (eli jäi nuuskuttelemaan paikoin ja/tai nosti koipeaan). Ekan kierroksen yläpiiloa tarkensi tosi pitkään ja alkoi piippailla, kun ei löytänyt oikeata reittiä mm:n luokse. Jotenkin jäi fiilis, että K ollut ihan täysillä mukana, ei ollut niin innoissaan, vaikka tekikin työt loppuun. 1. kierros kokonaisuudessaan 10min, 2. kierros 6min.

Jatkossa: Fokuksen säilymistä mietittävä eli mitä tehdä häiriöhajuille/koiven nosteluille jne. Piilot siten, että välillä on helppoa (jos häiriöhajuja) tai vaikeampia (joutuu tarkentamaan).

Treenin päätteeksi käytiin vielä verkkailemassa sekä ihan vain tallailemassa uudestaan raunioilla. Otin myös vähän ketteryysjuttuja, joista myös kiipeilyvideo.

Kiipeilyvideo:

httpv://youtu.be/DgQ0fYt-Gy4