Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.1.2016 Kero agilityn epiksissä ekaa kertaa!

Lauantai-illan ratoksi suuntasin Keron kanssa kohti Ojankoa, missä oli Racinel Areenalla I-HAH:n agilitykisojen jälkeiset epäviralliset agikisat. Sinne mentiin, ja ilmosin Keron kahteen putkirallistarttiin. Putkiralli olikin nimensä veroinen, sillä se käsitti vain putkia sekä alun ja lopun hypyn (10 cm). Yhteensä suoritettiin 17 estettä, ja vain aika ratkaisi eli ei laskettu virhepisteitä, mutta jos jätti suorittamatta jonkin esteen, niin silloin tuli hylky. Ei siis mikään paha nakki, vaan ihan hoidettavissa oleva juttu. Lisäksi lähtö/maali oli hoidettu siten, että koira sai rauhassa tehdä oman suorituksensa ja vuoroa odottelevat koirat olivat sitten sermien takana poissa näkyvistä.

Häkkirivi
Häkkirivi

Asetin Keron häkin sopivasti muiden häkkien viereen. Mikäs siinä, kun Kero vaikutti olevan ihan rauhassa omassa tilassaan. Pystyin siis ihan hyvin tekemään rataantutustumisen. Alussa käytiin alkuverkkaamassa ulkona, sitten oltiin sisällä hetki häkissä, sitten käytiin vähän tutustumassa paikkaan mm. lämmittelyalueella käytiin leikkimässä jne. Tämän jälkeen oltiin taas hetki häkissä, ja käytiin vielä ulkona ennen omaa suoritusta. Suoritusten välissä käytiin hetki ulkoilemassa, ja oltiin hetki häkissä ennen kuin mentiin uudestaan radalle, sen jälkeen käytiin taas vähän ulkona ja loppuaika oleskeltiin häkissä, kun odottelin tuloksia. Ihan hyvää häkkitreeniä siis tuli nyt.

Kero yksiössään
Kero yksiössään
Keron tulokset
Keron tulokset

Ja itse suoritukset. Hirveästihän en niistä enää muista (ei videota), mutta lähtöpaikan läheisyydessä oleskelu oli meille molemmille varmaan vähän jänskää. Lähtöön ei menty numerojärjestyksessä, vaan periaatteella kuka ehtii. Me jänistettiin siinä alussa, mikä oli ehkä ihan hyvä, niin ehti Kerokin vähän sopeutua siihen, että oli muitakin koiria ja toisaalta ehdin hyvin testata, että nami kelpaa (tehtiin temppuja) ja toisaalta vähän leikittiinkin siinä. Sitten mentiin radalle.

Lähtö sujui hyvin, ei ongelmia. Kolme ekaa estettä meni myös hyvin, mutta neljännelle kääntyminen oli haastavaa ja siinä Kero taisi pyörähtää vähän ympäri, kun ei tiennyt, mihin piti mennä. Seuraavat kieputukset suht ok, olisikohan ysi ollut myös haastava. Kympin suora putki sai Keroon vauhtia ja kääntyminen meni pitkäksi. Sitten loppuvaiheessa tuo 15. taisi myös olla haastava ja Keron fokus vähän katosi sinne sermien toiselle puolelle, mutta koira skarppasi ja päästiin maaliin.

Tokaan suoritukseen lähdettiin sillä mentaliteetilla, että ehdin hyvin paikata nuo meille haastaviksi osoittautuneet kohdat. Lähtöalueelle mentäessä Keroa alkoi vähän nyppiä, ja pientä ärräpäätä tuli sen suunnalta, joku sattui tulemaan liian lähelle tai avaamaan suunsa. Mutta onneksi naminvoima toimi, ja päästiin vähän rauhoittumaan ennen lähtöön menemistä.

Lähtö edelleen ok, otin vähän pidemmän etumatkan (suoran putken puoliväliin) ja saatiin siitä sitten ihan kiva alku. Nelosesteellekin ehdin sujuvasti, mutta siitäkin huolimatta Kerolle tuli tähän ylimääräisiä kiepsahduksia. Samoin tuo suora putki sai Keron kiihdyttämään lähes vikalle hypylle, mutta sain kuitenkin kutsuttua koiran oikealle esteelle. Ja vielä ennen loppusuoraa taisi tulla edelleen haastetta tuon 15. esteen kanssa. Vähän fokus siinä vaiheessa katoili, mutta hyvin Kero tsemppasi ja juostiin yhdessä maaliin :) Ekan radan aika parani sekunnilla eli hyvä niin :)

Agiepisura on siis korkattu, ja kun tästä tuli hyvä kokemus, niin ehdottomasti aiotaan käydä jatkossakin näissä kartuttamassa yhteistä kokemusta :) Täytyy myöntää, että oli kyllä aika hieno fiilis, kun oltiin eka rata tehty ja oltiin ulkona verkkaamassa. Keron kanssa kuitenkin tehtiin yhteistä duunia ja selvittiin kunnialla loppuun! Ja vaikkei nyt ihan täydellisesti mennytkään, niin tyytyväinen saa ja pitääkin olla, tästä on hyvä jatkaa ja treeneissäkin tietää, mitä pitää vielä harjoitella!

Tässä vielä tuon putkirallin ratapiirros noin summittaisesti, mittasuhteet tuskin pitävät paikkansa:

16.1.2016 Putkirallin ratapiirros
16.1.2016 Putkirallin ratapiirros