Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

13.2.2011 Hyppytekniikkaa

Tämän päivän treenit:

1. Askeleen pidennys: Neljä hyppyä (toinen okseri), maxi-välit eli 6-9-9 jalkaa, korkeus 20cm, ensimmäinen hyppy 15cm. 2 toistoa. –> Molemmilla toistoilla Myry otti kaksi askelta okserin jälkeisellä välillä, vika väli mentiin yhdellä askeleella.

2. Taipuminen: korkeus 15cm, välit 5,5 jalkaa (maxi-välit). Ensin 3x oikealle ja sitten 3x vasemmalle. Tässä harjoituksessa Myry lähti ilman lupaa peräti kolme kertaa (2x oikealle, 1x vasemmalle sekä vasemmalle mentäessä ehti ennakoida kerran, kun just vapautin). Tässä tuli aika hyvin patterni esille – Myry katsoo estettä, sitten katsoo minua, sitten katsoo estettä – ja lähtee tai odottaa.

3. Sama kuin eka harjoitus, mutta nyt välit 6-8-8. Kaksi toistoa, ja tässä tuli okserin jälkeen kaksi askelta. Kun otettiin okseri pois ja välit olivat samat, niin kaikki välit mentiin yhdellä askeleella.

Seuraavalla kerralla otetaan myös tuota taipumista. Sitä ennen pitää vain hieman harjoitella myös tuota esteeseen kohdistuvaa katsomista. Noilla hyppysarjoillakin oli sama kaava – kun jätän Myryn asentoon, se katsoo estettä – kun siirryn sivulle, Myry katsoo minuun – sen jälkeen se katsoo estettä – ja jos en heti vapauta, niin ainakin tällä kerralla se alkaa hieman hytkyä (joko joko joko…) ja sitten tietysti vapautan juuri siitä…

Videopätkä tulossa joskus.