Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.4.2010 Vikat omat talvikauden treenit

Nyt oli talvikauden vika treenivuoro, ja tälle kerralle päätin kokeilla pientä möllitason radan pätkää Viimalle. Olen ilmoittanut Viiman ensi viikonlopun PLS:n katselmukseen ja siellä sitten ulkomuotoarvostelun lisäksi myös kilpailemattomien mölliagilityyn (eka kerta!). Myryn kanssahan me osallistuttiin ekaa kertaa mölliagilitykisoihin juurikin katselmuksen mölliagissa keväällä 2007 ja siitä se kisakärpänen purikin :D

Ensin treenasin Myryn kanssa ja tehtiin tuota helppoa rataa (kuvassa valkopohjaiset numerot) parisen kertaa, tehtiin toisella puolella vähän tekniikkaa (työnnöt ja välistävedot, kumpikin näistä kumpaankin suuntaan), parit vauhtikepit (oli kova vauhti!) sekä sitten otettiin vielä samainen rata toiseen suuntaan. Sopivan helpohko ja innostava treeni Myrylle :)

Viiman kanssa tehtiin alkuun tuo tekniikkaharjoitus, mutta otin sille vain työnnöt. Tässä huomasi selkeästi, miten toinen puoli on koiralle hankalampi. Myryllä ei ollut mitään ongelmia suuntaan eikä toiseen, mutta Viimalle työnnöt vasemmalle olivat nihkeämpiä kuin oikealle. Sitten tehtiin toisella puolella pari kertaa radanpätkä, ja menikin oikein mukavasti :) Vaikkei mölliradoilla olekaan rengasta, niin eipä tuo Viimalle mitään ongelmia tuottanut. Sitten keskityttiinkin lopulta vain hauskaan leikkimiseen. Kylläpä tämmöinen pieni, tehokas treeni väsyttääkin vanhaa koiraa! Onneksi älysin lopettaa ajoissa.

Tässä piirros tuosta möllitason radasta (kai ne tuon tasoisia ovat, tosin pidempihän sen pitäisi olla, mutta ehkä 2x ajaa ihan saman asian).