Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

18.2.2011 Pakkaspäivän agia

Hallille saapuessa mittari näytti -22C, poistuessa -23C. Onneksi hallissa ei tarvinnut palella :)

Myryn treenit:

Keppitreeni:

Suunnitelmana oli ”race to reward” eri kulmista (klo 6, 5, 4 ja 3 sekä 6, 7, 8,9) sivuttaisetäisyyttä lisäten (vapautuksella) ja perässä (lentävä lähtö).

Käytännössä meni niin, että ensimmäinen satsi sisälsi kulmat 6, 5 ja 7 lentävällä lähdöllä. Tähän satsiin sisältyi myös kaksi virheellistä suoritusta, kun Myry päätti ensimmäisen välin jälkeen kirmata suoraan palkalle. Seuraaville kerroille palkka ei odottanut valmiina, vaan heitin namin perään, kun koira oli kepit suorittanut.

Toinen satsi sisälsi kulmat 5, 7 ja 3. Näistä tuo klo 3 kulma oli liian vaikea lähinnä pysymisen kannalta. Myry nimittäin alkoi toistuvasti lähteä ilman vapautusta. Jätettiin tämä sitten hautumaan ja kolmannessa satsissa tehtiin kulmat 5 ja 7 sekä vapautuksella että lentävällä. Keppejä oli neljä, vapautuksissa sivuttaisetäisyys metrin verran ja ohjaaja jatkoi liikkumista, kun kepit tehty.

Yksittäishyppy:

Pieni hyppytekniikkaharjoitus yhdistettynä ohjaajahäiriöihin. Hyppyjen korkeudet 20-30-40-30-20 cm, namipalkka heitettynä. Ohjaajan paikat: vasemmalla vieressä, vasemmalla takana, oikealla takana, oikealla vieressä ja vasemmalla esteen vieressä, kaikissa sivuttaisetäisyys metrin verran. Koiran vapautus, kun katsoo eteenpäin.

LOP:

Hyppyasetelmana oli kolme hyppyä, jotka kaikki samansuuntaisesti, ensimmäinen hieman kauempana takana ja seuraavat kaksi vierekkäin. Ohjaaja odotti toisen hypyn kauemmaisen siivekkeen kohdalla ja koiran oli tarkoitus mennä ohi tästä hypystä eli tehdä takaakiertona ko. hyppy. Tässä ei ollut juurikaan ongelmaa. Näitä erilaisia LOP-asetelmia on nyt harjoiteltu Myryn kanssa aika paljon, ja jotain edistystä on tainnut tapahtua :) Tehtiin tätä asetelmaa kumpaankin suuntaan. Kerran Myryläinen meinasi varastaa eli tuo lähdössä pysyminen on vielä haasteena… Viimeisenä höpölöpö-treeninä tehtiin ratapätkää, jossa sitten yhdistin tämän LOP-alun. No problems.

Kontakti:

Tätä ei tällä kerralla harjoiteltu erikseen vaan otin muiden harjoitteiden yhteydessä jotain satunnaisia. Pysähtyy ihan hyvin 2on-20ff, mutta vapautus on vielä vähän epävarma. Pitäisi ottaa mukaan ohjaajahäiriöitä, ne ovat selkeästi vaikeimmat.

Viiman treenit:

Lähetyskulmat:

Tehtiin lähetyskulmia tarkoituksena painottaa takaakiertoja. Alku oli vähän haparoivaa oikealle päin mentäessä, mutta vasempaan suuntaan käännyttäessä irtosi ihan hyvin jo takaakin. Neljä toistoa kummaltakin puolelta.

Sitten kokeilin myös kahdella esteellä (180 astetta), esteiden etäisyys toisista ehkä n. 1,5m. Tässä me tehtiin iso harppaus, koska kurssitunnillahan me tehtiin 90-astetta, mutta päätin nyt kokeilla kuitenkin. Aluksi palkkasin jokaisen hypyn jälkeen ja sitten otin vielä loppuun molempiin suuntiin kerran kaksi hyppyä putkeen. Itse pyrin pysymään siivekkeiden välissä suoralla linjalla ja rintamasuunnalla ohjaten seuraavalle.

Linjan hakeminen:

Tehtiin vielä yksittäishyppyä siten, että olin sijoittuneena itse eri kohtiin (vieressä, vähän edellä, esteen kohdalla, esteen jälkeen) ja vapautus koiran katsoessa eteen (ei kohdetta). Nämä menivät kohtuullisesti. Rupesin sitten jostain syystä taas säätämään, kun molempien puolien sarjat olivat tehtyinä. Istuminen repesi täysin jne eli olisi vain pitänyt osata lopettaa siihen, mihin olin suunnitellut eikä ruveta säveltämään jotain suunnitelman ulkopuolelta.

Kaksi estettä:

Kolmas treenisessio sisälsi sitten kahden hypyn suoran, jonka päässä oli namialusta odottamassa. Vapautus koiran katsoessa eteenpäin. Näitä yhteensä 2+1 molemmilla puolilla, loppuun kokeilin myös ilman kohdetta spontaanilla lähdöllä pari toistoa, joista viimeisestä lentävä lelupalkka.

Videopätkää ehkä tulossa joskus.