Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

7.6.2012 Valmistautumista kisoihin

Myry lähtee mukaan Lappalaiskoirien SM-joukkueeseen ensi viikon lauantaina pidettäviin agin SM-kisoihin. Päätös tapahtui maanantaina, joten taas jäi valmistautumiset vähiin. Niinpä näissä treeneissä oli tarkoitus muistutella kisakorkuisia esteitä.

Tehtiin yllättävän monta treenisessiota (5) sisältäen 11 esteen (korkeudet pääasiassa 55-60cm, yksi este 65cm) ratapätkän, jota tehtiin kokonaisena sekä pieniä pätkiä.

Havaitut haasteet:

  • Myry ei irtoa ts. ohjaus tulee olemaan sellaista, että joudun itse juoksemaan edellä ja varmistamaan mahdolliset hankalat kohdat (eli en saa olla liian edellä).
  • Keppien oikean välin hakeminen (ekalla kerralla meni ok, sen jälkeen tuli pari virhettä plus jätti yhden välin vauhdissa tekemättä)
  • Threadle vs. serpentine. Täytyy myöntää, että mulla oli täysin kadonnut muistista, miten nämä oikeasti tehdään! Miten liikutaan ja mikä käsi on milloinkin kyseessä. Vaikka näitä onkin tahkottu yksitellen treeneissä keväällä, niin nyt yhdistettynä rataan menin jotenkin sekaisin ja se perisyntiperuuttelu tuli helposti kuvioihin mukaan.

Oli siis aika rankat treenit koiralle, mutta tunnin loppujäähdyttely näytti tekevän hyvää. Hyvä oli muistutella vähän noita korkeampia esteitä ja samalla vähän virittäytyä itsekin radan juoksemiseen (koiran kanssa).