Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.
5.5.2019 Jäähdyttelylenkillä

Poikien kanssa supermölleilemässä

Olen ollut vähän heikosti viime aikoina mukana yhdistyksemme Oiva Agilityn toiminnassa, mutta nyt toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina tuli sopiva tilaisuus osallistua kevätkauden ”päättäjäisiin” eli käydä vähän hallilla supermölleilemässä. Koirakoita paikalla oli aika kiva määrä, mutta jokainen ehti tehdä 14 esteen radan pariin eri otteeseen eli yhteensä neljä kertaa. Osallistuin tähän sekä Discon että Keron kanssa.

Tämä oli tosi hyvää harjoitusta ajatellen tulevia kisailuja. Itse asiassa tämä antoi hyvää luottoa sille, että Discon kanssa homma kyllä hoituu. Se on heti halliin sisälle tultaessa sillä mentaliteetillä, että nyt tehdään yhdessä juttuja. On huojentavaa huomata, että ei tarvitse keskittyä muuhun kuin siihen itse suoritukseen. Lähdössä Disco on varma, samoin se suorittaa varmasti esteet ja on kuuliainen. Ja maalissa se on heti intoa leikkimään.

Discon kanssa ensimmäinen yritys oli todellakin yritys. Disco meni kyllä kivasti, mutta en ollut ohjauksessa ja vihjeissä riittävän ajoissa. Toisella putkella oli myös jotain outoa, sillä Disco meni sinne sisään kyllä useamman kerran, mutta palasi kesken kaiken takaisin. Toisella yrityksellä meni jo sulavammin, mutta edelleen olin ajoituksissani myöhässä.

Tähän väliin Kero teki kaksi suoritusta. Olipa kivaa tehdä Keronkin kanssa, kun se nyt on pari kuukautta ollut täysin agilitytauolla ja palailee takaisin treenaamisen pariin. Pieneltä lapinkoiralta löytyi kyllä vauhtia, kun muistin tsempata sitä!

Tässä video Keron tokasta startista. Se oli mielestäni paras ja nopein näistä kaikista neljästä.

Keron toka ratasuoritus

Toiseen kierrokseen tsempattiin Discon kanssa. Uskalsin ottaa pidemmän etumatkan ennen vapautusta. Niinpä saatiin pikku hiljaa ajoituksetkin kuntoon. Kolmas rata oli melkein puhdas, siinä vikalta putkelta tultaessa mentiin hypystä ohi, mutta muuten oikein sujuvaa. Viimeiseen rataan saatiinkin sitten kaikki kuntoon, ja mentiin puhtaasti. Olipa hienoa tehdä tämmöistä rataa Discon kanssa :)

Tässä video Discon vikasta suorituksesta:

Discon rata

Kero teki ihan mukavat radat myös toisella kierrokselle. Ekassa tosin otin Keron kanssa turhan pitkän lead outin, mikä kostautui heti sillä, että Kero ohitti toisen esteen… Noh, Keron kanssa toimivin ratkaisu tuntuu nyt olevan se, että lähinnä juoksen vauhdikkaasti sen rinnalla. Ehkä väsy jo vähän alkoi painaa, mutta viimeinen rata mentiin taas puhtaasti. Kerolle siis 3/4 hyvää suoritusta, vaikkakin hypyt olivat 35 cm.

Tähän loppuun piristykseksi poikien yhteinen vertailuvideo. On niissä vähän eroa.

Discon ja Keron vertailuvideo