Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

25.10.2009 Omat agitreenit

Myryn kanssa harjoiteltiin hieman tiukempia 90-asteen käännöksiä mm. tyyliin hyppy, heti vierestä 90 astetta hyppy ja sitten takaisin samalle linjalle edellisen hypyn kanssa ja kaksi hyppyä suoraan. Näistä tehtiin pieniä variaatioita eli molemmille puolille jne.

Lisäksi tuli harjoiteltua kyseisellä 90-asteen hyppylaatikolla esteen takaakierto+hyppy, hyppy edestä ja taas takaakierto toinen hyppy, ja koko kierros pariin otteeseen. Tehtiin vielä jotain soveltavia juttuja tähän liittyen.

Sitten oli myös ottaa hieman keppejä. Ensin kokeilin semmoista, että hidastan pikku hiljaa itse vauhtia niin, että koira on vikat keppivälit edelläni ja saa pallopalkan siitä ilosta. Myry meni tosi hitaasti, kun huomasi, että jään jälkeen. Palkkiokaan ei oikein auttanut. Sitten tein normitavalla ja oli ihan ok ja vauhtia oli enemmän. Kokeilin vielä leluhoukuttelulla eli menin koiran edellä ja heiluttelin vähän lelua edellä. Koiran vauhti kasvoi hurjasti. Mielenkiintoinen kokeilu siis.

Ehdittiin vielä ottaa kontakteja, ja tehtiin niitä aika vauhdikkaasti ja loppukontaktilla pysäytys ja vapautus. Meni oikeastaan ihan kivasti, ja vauhtiakin koiraan tuli ihan mukavasti.

Viiman kanssa tehtiin muutamaan ihan helppoa muutaman esteen pätkää. Innokkaasti meni. Välillä lähdettiin samaan aikaan ja välillä annoin koiran odottaa ja vapautin sitten hypylle. Toimi kivasti. Esteinä hyppyjä, muuri, putki, pituus, rengas ja a-este. Viima oli tosi innokas tekemään juttuja, ja helpot suunnan vaihdokset sujuivat ihan mukavasti :)

Laitan joskus ehkä pieniä piirroksia tästä treenistä.