Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

6.4.2013 Flatworkkia, häiriötreeniä ja leikkimistä

Käytiin vielä lauantainakin agihallilla vähän puuhastelemassa, kun omatoimiryhmässä oli tilaa. Suunnitelmissa oli tehdä vain flatworkkiä ja osallistua häiriökoirakkona olemiseen. Ihan hyvä suunnitelma, sillä Kero oli ehkä hivenen vielä väsynyt edellisen illan treeneistä (sekä aamun riekkumisesta).

Paikalla meitä oli tosiaan vain kaksi koirakkoa, Keron lisäksi Pico-pinseri, jolle toimittiin häiriökoirakkona. Aluksi tehtiin parin minuutin jakso liikkumista alueella. Palkkailin siinä Keroa aina, kun se otti ja piti kontaktia. Aika kivasti saatiin liikkua, eikä toisesta koirasta ollut sen kummempaa häiriötä pennulle.

Omina treeneinä teimme ympyrätyöskentelyä nami- että lelupalkalla.Menipä oikeastaan aika vaivattomasti. Varsinkin namipalkalla Kero pysyi hyvin rinnalla molemmin puolin ja kiihdytti myös juostessa omaa askellustaan (laukkasi). Hienoa, että tämäkin taito kehittyy pennulla koko ajan :) Lelun kanssa vahvistetiheys tippuu aika paljon, kun palkkaus kestää tovin.

Lisäksi tehtiin pari jaksoa race to rewardia lelulla. Eka jakso ok, mutta toisella jaksolla Kerolta katosi ekan toiston jälkeen keskittymiskyky ja mentiin sitten tauolle.

Aika hyvää taukokäytöstä oli eli Kero makoili alustallaan. Palkkailin silloin, kun sopivalta tuntui. Ja mentiin välillä sitten toimimaan häiriökoirakkona oman loossin laitamille, mistä oli näköyhteys toiseen koiraan. Tehtiin lähinnä käsikosketusta, paikoin namimagneetilla liikkumista edestakaisin ja leikittiin myös välillä.

Kaiken kaikkiaan oli ihan hyödyllinen treeni, vaikka tosiaankin tehtiin ihan perusjuttuja. Ja on aina mukava huomata, että pentu mieluusti kohdistaa toimintaansa myös minuun, vaikka kaikkea muuta mielenkiintoista olisikin tarjolla :)

Ja treenin jälkeen käytiin sitten jäähdyttelylenkillä (?) yhdessä Picon kanssa. Pojat pääsivät puolivälissä riekkumaan hangelle, ja tällä kerralla vauhtiakin piisasi aika lailla Picon hurjastellessa edestakaisin Keron yrittäessä pysyä edes jotenkin mukana :D