Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

5.4.2013 Päälle vielä agitreeniä

Rästitunnin jälkeen kipaisin itse pikalenkillä, minkä jälkeen olikin vuorossa illan agitreenit. Treenisuunnitelma oli tehty sen mukaisesti, että Kerolla oli allaan jo yhdet treenit, joten mitään kovin mullistavaa ei ohjelmistossa ollut.

Pääpaino tuttuun tapaan treeneissä oli rauhoittuminen. Tällä kerralla ei tauoilla käsikosketuksia tehty, vaan palkkailin, kun koira asettui alustalle ja sitten ”mennään”-vihjeellä siirryttiin suoraan treenialueelle. Välillä taukoiltiin pidempään, mm. silloin, kun säätelin kameran paikkaa. Tällöin saikin aikaiseksi aika hyvää ”paikallaolotreeniä”, kun pennun piti pysyä alustalle.

Taukoilua.
Taukoilua.

Tässä lyhyesti treeneistä:

1. Bermudan kolmio eli kolme siivekeparia, joiden läpi mentiin. Ensimmäinen jakso DOL, ja aluksi palkkasin yhden välin menosta, sitten kahden välin menosta. Palkkiona koiran linjalle heitetty wubba-lelu.

2. Sama harjoitus, mutta nyt DOR. Edelleen kahdesta välistä menosta useampi onnistunut toisto. Mukaan mahtui myös oikaistuja toistoja, joten ei vielä päästy siihen, että koko kierros oltaisiin menty yhdellä palkalla.

3. Vielä yksi bermudan kolmio -harjoitus. Nyt molempiin suuntiin, palkkaus kahden välin läpimenosta.

4. Putkiharjoitus, jossa oli suora putki ja sitten vähän kaareva putki. Yhteenvetona se, että käyrälle putkelle irtoaminen kauempaa on vielä haastavaa, mutta muuten putki + putki -yhdistelmä suoritettiin varsin rivakasti.

5. Siivekepari mukaan putkiharjoitukseen. Samalla käyräputkea enemmän u-muotoiseksi. Kero meni kyllä tosi hienosti! Kokeilin myös neljällä esteellä (vielä yksi siivekepari mukaan), mutta nyt Kero lähti helposti siivekkeen suoritettuaan mukaani eli näyttäisi reagoivan tosi herkästi liikkumiseeni/rintamasuuntaani eli pitää olla jatkossa tarkkana tästä, ja vahvistaa hurjasti irtoamista.

6. Räjähtävä lähtö -harjoitus (race to reward) kolmella vinossa linjassa olevalla siivekeparilla. Ensin neljä toistoa. Siirroissa on intoa, ja malttaa odottaa vihjettä. Näissä toistoissa pidin tosin pannasta kiinni ennen vapautusta.

7. Säästin vielä vikaan jaksoon pari toistoa, ja tällä kerralla vapautus tuli, kun olin päästänyt kaulapannasta irti.  Treenataan nyt kotosalla lisää tuota kestoa, josko pääsisin siihen, että sivuttaisetäisyyttä tulisi myös mukaan.

Hyvin Kero siis jaksoi nämäkin iltatreenit, vaikka varmasti aiempi treeni väsyttikin. Ei kuitenkaan ole tarkoitus ottaa tavaksi tuplatreenailla :D

Tässä vielä pieni treenikoostevideo:

httpv://youtu.be/XwM8ZmcHQwQ