Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

6.3.2015 Keron maaliskuun eka e-treeni

Maaliskuun ekalla viikolla Kerolle oli luvassa pitkästä aikaa etsintätreeni, tosin vasta perjantaina. Sitä ennen ehdimme tehdä normaalin tiistaitreenin.

3.3.2015 Tiistaitreenit (Hakkila, Vantaa)

Tavoite: Seisovat maalihenkilöt, yksitellen.

Toteutus: Kero nappasi hajut ihan ok, ja liikkui myös aika kivasti. Jokunen jalan nostelu oli polulla, kun ei ollut hajua nenässä, mutta jätti muut puuhat saadessaan hajun. Seisovat mm:t olivat ihan ok, ja muutenkin oli ihan hyvä into.

Hajatelmia: Malta antaa koiran tehdä duunia eli vaikka se irtoaa kauaksi, niin antaa sen tehdä se homma. Oma pysähtyminen lähelle piiloa tms voi paineistaa koiraa, joten pysy liikkeessä (vaikka sitten poispäin tms) etenkin, jos näyttää siltä, että koira jää jumittamaan/rauhoittelemaan.

6.3.2015 Etsintätreeni (Haikala, Klaukkala)

Tavoite: 15-30min, 2ha.

Olosuhteet: Vähän kosteata, lounaistuuli 2m/s.

Etsintäsuunnitelma: Kiertää alueen eteläreunalle, siitä itärajaa kohti pohjoista, kivuta kallion päälle ja halkaista kallion päältä kohti etelää, ja tarvittaessa tehdä vielä yksi etelä-pohjoissuuntainen halkaisu korkeuskäyrään nojautuen.

Toteutus: Kesto yhteensä 22min siitä, kun päästin koiran etsimään (alueelle mentiin kytkettynä). Kero liikuskeli alueella lähellä, välillä irtoili, ja välillä jumitteli hajuihin, mutta lähti aina mukaan. Irtosi alueen koilliskulmalla ja ennen sitä merkkasi jotain kohtaa, mutta ei sitten tarkentanut (mm olisi ollut siellä kallion päällä, Kero oli nypäreen alapuolella) ja irtoamiskohdassa lähti toiseen suuntaan. Lähellä piiloa Kero reagoi selvästi, oli nenä pystyssä, ja piippakin tuli, mutta malttoi jatkaa hajun työstämistä. Piilolla Kero haukahti (mm kuusen alla retkijakkaralla istumassa, pressu päällä), mutta otti kuitenkin rullan, ja näyttö ok, ilmaisuetäisyys ei ollut kovin pitkä, ehkä jotain n. 10m.

Hajatelmia: Saatiin hyvää kestoa. Kero myös työsti hyvin hajun. Ja vaikka haukahti piilolla, niin ilmaisun kanssa ei lopulta ollut mitään ongelmaa.

Kuvassa lilalla ohjaajan kulkema reitti. Alue on rajattu vihreällä ja punaiset neulapallukat kertovat aloituskohdan sekä maalihenkilön sijainnin.

Etsintätreenin alue ja kuljettu reitti
Etsintätreenin alue ja kuljettu reitti

PS. Myrykin pääsi vähän etsimään treenin päätteeksi. Höpsön Myryn saavutuksena yksi löydetty maalihenkilö.