Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

3.6.2008 Eteenmenoharjoituksia

Olen nyt päättänyt opettaa Myrylle uutena liikkeenä eteenmenon. Onhan sitä tullut tietenkin mietittyä jo joskus aiemminkin ja myös sitä, miten sen opetan. Olen ajatellut opettaa liikkeet kosketuskepin avulla, joten esityö on jo tehty ihan pentuna, sillä Myrylle on kepin koskettaminen eri etäisyyksillä jo pentuna opetettu juttu.

Tein nyt 4×5 toistoa kasvattaen kepin ja itseni välimatkaa sisällä muutamaan metriin. Kepin kosketuksesta naksu ja palkka luotani, jolloin koira pääsi menemään uudestaan kepille. Lisäksi viimeisessä sarjassa lisäsin jo vihjesanan ’eteen’ ennen kuin Myry ehti keppiä koskettaa. Jatkossa tarkoitus olisi kasvattaa tuota etäisyyttä koko ajan pidemmäksi useammaksi kymmeneksi metriksi. Lisäksi vihjesanan antoa aikaistetaan pikku hiljaa, jolloin lopulta päästään siihen, että sana tulee ennen kuin koira lähtee etenemään.

Eteenmenoon liittyvät pysäytykset (maahanmeno) harjoittelen erikseen ja yhdistän molemmat osiot sitten, kun kumpikin on varma. Keppi pitäisi myös häivyttää jossain vaiheessa, mutta en usko, että se aiheuttaa ongelmia.