Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

30.11.2012 Talven ekat agitreenit

Innokkaat treenaajat.

Lunta oli tuprutellut päivän mittaan aika paljon, mutta sehän ei meitä yökyöpelitreenaajia haitannut, vaan suuntasimme kohti Juvanmalmia.

Alkulämmittelyt metsässä (sielläkin oli ihan kivasti lunta) ensin, ja sitten lämpimään halliin sisälle treenailemaan.

Suunnitelmana oli vähän kerrata serpentiiniä ja kohtikäännöstä, kellotettuna max 3min jaksot.

Kaikkien kolmen jakson alkuun flatworkkia, joissa tein kiihdytystä. Yllättävää kyllä, Myry kiihdytti hyvin ja sillä oli katse eteenpäin ennen kuin heitin lelun eli ts. se oli menossa ohitseni, hieno juttu. Uskoisin, että kontaktitreeneillä on ollut tähän vaikutusta, koska niissä Myry irtoaa itsenäisesti edelleni.

Serpentiiniharjoitukset sujuivat kohtuullisesti, ensimmäiseen kädenvaihtoon ehdin ihan hyvin, mutta toiselle tuli kiire eli en ollut oikeassa paikassa silloin, kun piti olla näköyhteys koiraan ja kädenvaihto. Tein harjoitusta samalla asetelmalla kuin kesällä (ks. blogipostaus, tehtiin ekaa ja tokaa kuviota)

Kohtikäännösharjoituksissa itselläni oli askeleet ihan sekaisin, eikä näitä sitten paljoa edes tehty.

Viiman kanssa tehtiin lelun noutamista (joka kerta eri lelu), ja yhdestä jaksosta otinkin vähän videota. Normaalisti vain heitän lelun, Viima tuo sen ja sitten heti uutta perään, ei siis formaaleja asentoja sun muita. Vikassa jaksossa tehtiin vähän putkea ja hyppyjä (20cm), kun halusin testata uutta pallolelua. Hyvin kyllä koirassa oli intoa, ja itsellä meinasi karata lapasista koko treeni eli olisi pitänyt ajastaa sen 3min sijaan vaikkapa vain 1min.

httpv://youtu.be/tiYQZrAlzws