Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

28.11.2012 Keskiviikkokontaktit

Oman juoksutreenin jälkeen pyrähdys hallille, jossa meitä odotti ihan luksustreenit, kun kaikki treenikaverit olivat estyneitä tällä kerralla.

Suunnitelma oli tehty edellisen kerran jälkeen, joten sillä mentiin. Yhteensä neljä minuutin jaksoa.

Treenin purku

Treeniasetelmana: 1min jaksot, avustaja heittää namin, avustaja nyökkää (1. ja 2. jakso) / nostaa käden (3. ja 4. jakso), kun koira on 2on2off.

Kriteerinä: 2on2off huolimatta etäisyydestä ohjaajaan.

1. Jakso (DOR)

 • Asetelmana kaksi pöytää, avustaja seisoo lähellä ja heittää namin.
 • Ekalla toistolla Myryn asento on vino, ja vapautuksesta se säntää avustajan luokse. Muissakin toistoissa avustajaan päin katsominen toistuu, mutta asento korjautuu suoremmaksi toistojen myötä
 • Toistoja 5x, kaikilla 2on2off.

httpv://youtu.be/kPk8041vCYQ

2. jakso (DOL)

 • Kokonainen puomi.
 • Yhteensä kolme toistoa (plus 2x koira meni puomin takaisin), kaikissa 2on2off.
 • Vika toisto oli jo asennon puolesta hyvä.
 • Myry laukkaa, kunnes alasmeno alkaa.

3. jakso (DOR)

 • Kokonainen puomi.
 • Yhteensä vain kaksi toistoa, koska toisella toistolla Myry siirtyi raviin jo puomin keskivaiheilla, ja tarkoituksena treenata vain vauhdikkailla suorituksilla.

httpv://youtu.be/lawqpfXVVjA

4. jakso (DOL)

 • Asetelmana kaksi pöytää, avustaja vieressä.
 • Ensimmäisessä toistossa Myryn asento on erittäin vino, 2. ja 3. toisto ovat sen suhteen jo paremmat.
 • Edelleen Myry katsoo avustajaan, mutta vapautus eteenpäin katsomisesta ja sanallisesta vihjeestä. Tähän tuli vähän häiriötä, koska yhdessä toistossa avustaja oli jo melkein heittämässä namia ja liikkumassa, mutta Myry odotti vapautusta.

httpv://youtu.be/Qky0M8rYhoI

Yhteenvetoa:

Tykkään kovasti siitä, että Myryn pysähtyminen 2on2off on varsin varma. Lisäksi Myry kestää häiriöitä, ja reagoi vapautusvihjeeseen. Myry tuli myös puomia laukalla, mutta uskon, että siellä olisi vielä ainakin yksi vaihde jäljellä eli vauhtia voisi odottaa vielä lisääkin. Lisäksi Myry ei kiinnitä enää huomiota minun sijaintiini. Sen sijaan Myry on alkanut kiinnittää huomiota avustajan sijaintiin, ja kääntyy kohti / katsoo avustajaan. Mielestäni kuitenkin pienempi paha kuin se, mikä oli lähtötilanne.

Suunnitelma 12.12.2012

* mitä haluan parantaa koiran toiminnassa ja miten sen teen?

2on2off-asento suoremmaksi ja katse eteenpäin (pois avustajasta). Tässä voisi kokeilla sitä, että vapautetaan puomilta edessä olevalle esteelle. Toinen parannettava asia on vauhti, saisiko sitä vielä lisää? Tämän voisi testata ihan ensimmäisissä toistoissa tosi hyvällä palkalla. Tehdään puomia myös toiseen suuntaan.

* mitä haluan parantaa omassa toiminnassa ja miten sen teen?

Oman liikkeen jatkuminen, mutta vapautus välillä nopeastikin, ettei vapautusta esim. aina samassa kohdassa suhteessa koiraan. Vapautuksessa apuna käytän avustajaa (nostaa käden tms merkki 2on2off-asennosta).

* toiveet koulutusohjaajalle (mihin asiaan toivon koulutusohjaajan kiinnittävän huomiota, auttaako hän palkitsemisessa tms. vai onko vain apusilminä)

Palkkion heittäjänä (eteenpäin koirasta katsottuna), varioi myös omaa sijaintiaan (sovitaan tästä jaksojen alussa) ja antamalla merkin (käsi ylös tms, sovitaan ennen treeniä), kun koira on 2on2off-asennossa.