Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

28.6.2011 Tehokkaat agitreenit

Tänään olikin varsin tehokkaat treenit, kun meitä oli paikalla vain kaksi. Loppuun ehdin treenata jopa Myrynkin kanssa.

Tässä Viiman kanssa tehdyt harjoitukset:

1. Muuri

Suunnitelma: Tehdään joko minikorkeus+palikat tai medikorkeus, lentävällä lähdöllä, kulmat 2×6, 4 ja 8, irroitusetäisyys > 3m

Toteutus: Ei löytynyt medipalikkaa, joten tehtiin minikorkeudella palikoiden kera. Lentävät lähdöt, kulmat 2×6, 4 ja 8. Klo 8 kulma oli vähän haastava, ehkä sen takia, ettei siihen saanut oikein vauhtia ja ekalla yrityksellä Viima säntäsi suoraan henkilön luokse. Muuten suoritukset ihan ok, vaikka koira olikin vähän kierroksilla. Palkkana lentävä fleecelelu. Viima intoutui leikkimään vasta vikalla toistolla.

2. 3 hyppyä + putki (ympyrä)

Suunnitelma: Halkaisija 5m, aloituskohdat vaihtelevat eli 4x/suunta -> palkkauskohta vaihtuu, 2 sessiota, kasvatetaan joka toistolla/suunta sivuttaisetäisyyttä 1->1,5->2->2,5m. Vika voikin olla haastava, jos lentävällä lähdöllä sen meinaan tehdä..

Toteutus: Suunnitelman mukaisesti. Ensin mentiin neljä toistoa vasemmalle kiertäen sivuttaisetäisyyttä kasvattaen. Viima haki hyvin esteet ja vauhtiakin oli. Viimeisellä toistolla olin n. keskellä ja silloin Viima hakeutui luokse parin esteen jälkeen. Uusintayrityksellä meni koko kierroksen ok, mutta väsymys näkyi. Palkkana lentävä pienempi pörröpiippari.

Otettiin toinen satsi (4 toistoa) toiseen suuntaan ja Viima oli selkeästi hitaampi. Haki kuitenkin ihan hyvin esteet. Viimeisellä toistolla toistui sama kuin edellisessä sarjassa eli ekalla yrityksellä parin esteen jälkeen hakeutui luokse, mutta toisella yrityksellä meni koko kierroksen. Palkkana lentävä isompi pörröpiippari.

3. Hyppy + pöytä

Suunnitelma: 2x lentävällä lähdöllä, 2x vastaanotto pöydän kohdalla, namipalkkaus pöydällä asennosta, vapautus eteen

Toteutus: Meni suunnitelman mukaisesti. Kerran Viima tuli sen verran vauhdikkaasti, että liukui suoraan pöydän yli. Viimeisellä toistolla Viima selkeästi jarrutti pöydällä pysyäkseen sillä. Tällä kerralla ei ollut sivuttaisetäisyyttä mukana, mutta pitää jatkossa muistaa ottaa myös se mukaan, kun pöytää harjoitellaan.

Myryn kanssa tehtiin seuraavaa:

1. 2on-2off puomilla

Toteutus: Koko puomi, pysäytys 2on-2off ja vapautus edessä olevalle hypylle. Kaksi ensimmäistä toistoa palkkasin koiran namilla asennosta, vapautus lentävälle lelulle hypyn jälkeen. Kaksi viimeistä palkkasin vapautuksella lentävälle lelulle. Meni varsin mainiosti ilman virheitä :) Treenin päätyttyä Myry vielä suoritti puomin toiseen suuntaan lelu suussa ja teki mainiosti edelleenkin 2on-2off :)

2. 3 hyppyä + putki (ympyrällä) + kepit

Tehtiin sama treeni kuin Viimankin kanssa vähän soveltaen. Ensin myötäpäivään 3 hyppyä + putki ja siitä sitten suoraan kepeille (6 kpl). Tämän jälkeen aloitettiin kepeiltä, valssi ja edelleen myötäpäivään ympyrän suoritus ja kepeille. Lentävä lelupalkka. Otettiin vielä kerran kepit ja siitä vaihteeksi suoraan vastapäivään ympyrä. Vauhti oli kepeillä jo vähän hiipunut, ja kun ohjauksessa oikaisin niin Myry tuli putkesta suoraan perääni (kuten ohjasinkin). Jätettiin sitten siihen ja leikittiin lelulla :)

Olipa siis varsin tehokkaat treenit :)