Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

30.6.2011 Lämpötreenit

Oli hiukan lämmin sää (>20C), mutta voitiin kuitenkin pitää treenit. Iltaa myöten oli myös koirillekin vähän miellyttävämpää eikä poikien treeneissä lämmön vaikutus niin hirveästi näkynyt.

Suunnitelmana oli tehdä pistoharjoitus eli lähettää koira oletetulta keskilinjalta suoraan kohti maalihenkilöä. Tuuliolosuhteiden piti myös olla sellaiset, että koira olisi heti hajulla (vastatuuli). Etäisyydet n. 30-50m.

Viimalla otettiin lopulta neljä toistoa. Ei vain oikein tuullut ja eihän se koira hirveästi irronnut, ainakaan suoraan. No, hauskat ilmaisutreenit nyt kuitenkin saatiin aikaan.

Myrylle tehtiin kolme toistoa vähän eri kohdassa. Myry ainakin irtosi. Ensimmäiselle lähetin turhan kaukaa ja nappasi hajua viereisellä alueella treenanneista. Kääntyi sinne suuntaan vauhdilla ja sain kutsua useamman kerran takaisin. Ehdin jo luulla, että sinne meni, mutta tuli takaisin.

Lähempää pistotus ok, samoin kaksi seuraavaa onnistuivat kohtuu suorasti. Ilmaisut myös ok, rulla tuotiin laukassa, vaikka tokalla hiukan arvottiin, että kannattaako piilolta lähteä ollenkaan :)