Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

27.6.2013 Kerolle ilmaisutreeniä

Treenattiin Keron kanssa lappalaiskoiravoittoisessa porukassa Tuusulan metiköissä. Ensin alkuun Kero pääsi mukaan metsään vähän tallailemaan, minkä jälkeen otettiin Keron treeni ihan ensimmäiseksi.

Kerolle tehtiin hiekkatiellä ihan vain ilmaisuketjua, yhteensä neljä jaksoa, joissa kussakin kaksi toistoa. Välissä sitten pieni tauko. Ensimmäisessä jaksossa pidin itse vielä kuppia, ja maalihenkilö sai hoitaa näyttöpuolen ja palkkauksen, mutta seuraavissa toistoissa maalihenkilö sai pitää kuppia. Jokaiseen jaksoon vaihdettiin jotain, esim. alkuun maalihenkilö seisoi, mutta vikoissa maalihenkilö oli kyykyssä ja etäisyyttä oli pikkaisen kasvatettu. Kero teki kaikki toistot oikein eli meni koskemaan kuppia, otti rullan, toi sen minulle, piti rullaa vihjeeseen ja meni sitten näytölle.

Olisiko sää vaikuttanut näin säntilliseen suoritukseen? Ennen lähetyksiä Kero kyllä otti rullaa jonkun kerran ennenaikaisesti suuhunsa, mutta tiputti sen sitten ja sai luvan mennä henkilön luokse. Itse sähelsin liinan kanssa (ihan vain varmuudeksi laitoin, kun oli yleisöä paikalla ja en halunnut Keron lähtevän omille tauoilleen) ja sitten näytölle lähetyksen osalta. Kerolla on aina hurja kiire lähteä näytölle, kun rulla on luovutettu. Mutta ihan hyvä, että intoa on!

Treenin jälkeen Kero sai muilta vielä vähän kehuja, ja sitten saikin odotella vielä muiden treenien ajan ennen kuin pääsi vielä loppuverkkalenkille yhdessä porokoira-Kielon ja lagotto-Locon kanssa. Kerolla ainakin oli taas kivaa, ja yhteinen leikkisävel Kielon kanssa löytyi heti :)

Tässä video Keron treenistä, kaksi vikaa jaksoa:

httpv://youtu.be/RYp-stlQdZ4