Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

25.6.2013 Tiistain agitteluissa pussia ja lop-yritelmää

(Off topic: Toinen päivä, jolloin pissoja ei ollut työpäivän aikana tullut sisälle. Ilopissaa ei nyt lasketa…)

Treeniteemana tällä kerralla uutena esteenä pussiin tutustuminen sekä ohjattuja lähtökäännöksiä. Näin siis hienosti suunnittelin.

Aloitettiin tuttuun tapaa ympyrätyöskentelyllä. Vähän Kero oli ehkä normaalia vaisumpi/hitaampi, mutta ehkäpä säällä oli siihen vaikutusta. Ulkona nimittäin oli älyttömän kuuma, ja ei tuolla hallissakaan nyt kauhean kylmä ollut.

Sitten yksi jakso pussia. Kero ei ole aiemmin pussia tehnyt (enkä ole kotonakaan valmistautunut pussitreeneihin…), joten aloitettiin ihan sillä, että kangasosa oli riittävästi ylhäällä. Koira vasemmalla puolella meni ihan ok, mutta kokeillessani toiselta puolelta Kero kiersi.

Jätettiin pussi vähän hautumaan, ja siirryttiin LOP-treeniin. Olin tehnyt asetelman, jossa koira lähtee siivekkeiden takaa ja vaihtoehtoina ovat u-putket molemmilla sivuilla ja suora putki edessä. LOP-yritys oli kohtuullinen, mutta Kero ei mennytkään mustaan putkeen. Putken toiseen päähän kyllä meni, mutta  tähän päähän ei (meni mutta kääntyi takaisin). Rallattiin sitten muut putket vielä läpi. Treenilistalle siis tämäkin, että putkia koira oikealla puolella ja mustilla putkilla myös.

Seuraava jakso toiseen suuntaan. Vapautukset olivat ok, vaikkakaan Kero ei kyllä katsonut eteenpäin, vaan minuun. Harjoiteltava siis tätäkin perustaitoa lisää. Yksi LOP tehtiin. Ajoitus ehkä ihan ok ts. valssi lähti koiran lukitessa esteen, mutta vähän hankala olla ajoissa kokonaisuudessaan, kun koira ei hyppää, vaan juoksee läpi (speedbumpit otettava nyt seuraavalle kerralle jo mukaan). Ja kun koira ei eteen katsonut, niin pari yritystä mennä suoraan kuivuivat siihen, että Kero juoksi vain luokseni eikä huomannut laisinkaan edessä olevaa putkea.

Videolla eka pussijakso sekä sitten tuo toinen LOP-jakso.

httpv://youtu.be/LRqQMjzWL90

Tämän jälkeen taukoiltiin ulkona, mistä sitten palattiin takaisin pussiharjoitusten pariin. Ensin kolmen onnistuneen (kaksi epäonnistunutta) toiston jakso purkkipalkalla. Ahnehdin jo tässä vähän liikaa, kun pantakuljetuksessa Kerolla oli hyvä draivi ja päätin päästää lentävään lähtöön. No, eihän Kero sitten itsenäisesti sen kangasosan kohdalla pärjännytkään, vaikkakin meni sitten avustuksella läpi. Seuraavassa jaksossa onnistuneidenn ja epäonnistuneiden toistojen suhde olikin sitten 3:8. Tein tässäkin sen mokan, että kerran päästin lentävään lähtöön, minkä seurauksena Kero palasi takaisin, kun osui kankaaseen ja sen jälkeen sitten kiersi lukuisasti. Voikin arvata, koinko erityisiä kouluttajan onnistumisen hetkiä… Mutta päätin sentään jättää treenin siihen, ja ottaa kotiläksyksi pussitreeniin valmistavat harjoitukset.

Ihan loppuun otettiin vielä kaksi u-putkea ja purkkipalkka, mutta aika puhti pois näytti koiralla olevan, mutta pitihän se vikakin purkki jotenkin syöttää, ja ainakin itselle jäi edes vähän kivempi fiilis treeneistä. No, itse asiassa loppuverryttelyn aikana oli jo ihan kivaa, kun ajattelin onnistuneita asioita. Mm. Keron lähdössä pysymiset ja vapautukseen reagoinnit olivat hyviä.

Kotona sitten en malttanut aloittaa noita totuttelutreenejä, ja niinpä tehtiin lukuisia toistoja tuolin alta menemistä siten, että siinä päällä oli lakana joukon jatkona. Pitää tehdä tätä vielä lisää, vaikka ihan kivasti Kero innokkaasti siitä alta meni, mutta tuntuu siltä, että vaatii vielä paljon toistoja ja erilaisilla kankailla ja että saa semmoisen innon oikein puskea siitä kankaasta läpi… Katsellaan :)