Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

27.12.2016 Agiproggis edistyy – hallitutustumiset

Joskus kesän tienoilla kävin läpi, mitä agilityn osalta pitäisi tehdä, jotta kisoihin päästäisiin. Tänä vuonna ei kisoihin saakka ehditty, mutta neljät epikset käytiin. Koska loppuvuoden epikset sujuivat varsin mallikkaasti, tuli tsempattua kisarutiinien haalimisen suhteen ja vierailtiin uusissa ympäristöissä treenimässä ihan perusjuttuja.

17.12.2016 JAU Areena, Järvenpää

JAU Areena

Tavoitteena oli harjoitella rutiineja uudessa paikassa (ok, oltiin täällä marraskuussa epiksissä) ja samalla tehdä tutuiksi toisenlaisia keppejä ja kontaktiesteitä. Yllätyin, miten nopeasti Kero oli valmis työskentelemään! Sisko treenasi kentällä, mutta Keron kanssa tehtiin odottelualueella häkkileikkiä pienimuotoisesti sekä myös leikittiin. Tämän pohjalta olikin helppoa mennä kentälle, missä aluksi aikaa käytettiin ihan vain leikkimiseen ja riekkumiseen.

Varsinaisen agilityn osalta tehtiin muutamia toistoja puomia (ja myös a-estettä) sekä kokonaisena että sitten vain loppukäyttäytymistä. Ekalla toistolla Kero jäi ihastelemaan viereisellä kentällä treenaavia koirakoita, mutta seuraavilla toistoilla malttoi suorittaa koko esteen ilman ihme himmailuja.

Lisäksi tehtiin muutama toisto keinua sekä keppejä. Keppien osalta toistui meitä tällä hetkellä vainoava ensimmäisten toistojen probleema: Kero joko menee kokonaan kepeistä ohi tai sitten menee keskeltä sisään, mutta heti, kun tulee ensimmäinen toisto oikein, niin sen jälkeen keppien suorittaminen sujuu.

Fiilis treeneistä: yllättävän hyvin meni, ja päästiin tavoitteeseemme +++++ :)

Ks. Omituisen kennelin blogipostaus

Kero ja Ritu

18.12.2016 NoDo-halli, Hyvinkää

Nodo-hallissa

Sunnuntaiaamuna ajelimme valkkutreeneihin Hyvinkäälle NoDo-hallille. Kerolle uusi tuttavuus, mutta Myryn kanssa olin tuolla kerran treenimässä peräti kahdeksan vuotta sitten!

Treenin tavoitteena harjoitella treeniluuppia uudessa ympäristössä, ja yrittää tuoda siihen mukaan sellaisia rutiineja, joista olisi kisoissa hyötyä.

Treenin antina oli mm. se, että hyvin toimivaa käsikosketusta kannattaa hyödyntää myös leikkipalkkauksen yhteydessä (=> kentän nuuhkiminen väheni huomattavasti!). Lisäksi tuli todettua, että fleecehihnalla ei vielä ole niin paljon leikkiarvoa, että sitä kannattaisi käyttää kisatilanteessa. Vaihtoehtoisia loppupalkkoja kannattaa miettiä (hyviä voisi olla vaikka namirasia maalin takana).

Fiilis treeneistä: älyttömän hyvin meni taas, Kero oli työmoodissa (vaikka hallin seinustalla oli häkeissä toisia koiria, ja taisi yksi koira makoilla pöydän päällä kytkettynä), +++++ :)

Jälkihuomautus: Meillä oli vielä illalla oma Sporttis-vuoro, missä jatkoin samoilla teemoilla. Käsikosketus + leikki sujui oikein hienosti!

Hyvinkäällä

21.12.2016 Taitoa tassuihin -halli, Helsinki

Rally-tokoilemassa

Keskiviikkona menimme omalla treeniporukalla Taitoa tassuihin -hallille, missä treenasimme rally-tokoa. Häiriötreenimielessä oikein hyvä juttu. Keron kanssa tehtiin paljon häkkileikkiä, vähän leikkimistä, tasapainoilua tasapainotyynyillä sekä pari kertaa rally-tokorataa. Treeninn päätteeksi käytiin vielä etsimässä pari nosehajuakin. Siellä me kaikki neljä koiraa yhtää aikaa puuhattiin, ja hyvin sujui :)

Fiilis treeneistä: hyvin sujui kaikin puolin vaikka meitä oli useampi puuhastelemassa samaan aikaan, +++++ :)

Jälkihuomautus: Treenasimme täällä myös 28.12. ja meni vieläkin paremmin! Kontakti pysyy kivasti eikä Kerolla ole pahemmin taipumusta jäädä nuuhkimaan mitään. Ja nosetuskin sujui hajuhäiriöistä huolimatta oikein hyvin :)

26.12.2016 Agitokola, Helsinki

Agitokolassa

Välipäivien aikana kävimme vierailemassa ATD:n  hallissa, missä treenikavereinamme oli kaksi lapinporokoiratyttöä Lyyti ja Just. Alkuun tehtiin Keron kanssa ihan kunnolla häkkileikkiä, vähän tasapainoilua vadilla ja heräteltiin leikkihaluja. Samaan aikaan treenasi Just hallin toisessa päädyssä hyppytekniikkaa.

Treeniorientoitumisen jälkeen kokeiltiin sitten ihan sitä agilityä siinä samalla, kun Lyyti treenasi (rally-)tokoa. Molemmat koirat vapaina. Kero teki keppejä, puomia ja a-estettä. Ja hyvin sujui ja hyvin säilyi fokus tehtävissä :)

Kepeillä Kerolla toistui se sama juttu eli mentiin ekalla toistolla kepeistä ohi, mutta heti, kun tuli onnistunut toisto, niin seuraavat menivät ok. Ja ensimmäisen puomin Kero teki tunnustellen ja vähän nuuhkien, mutta seuraavat toistot olivat jo vauhdikkaammat.

Hyvät treenit kuitenkin, ja oli hienoa, että päästiin tekemään juttuja näin hyvässä häiriössä :) Ja loppuverkassa Kero pääsi sitten vähän juoksemaankin tyttöjen kanssa :)

Fiilis treeneistä: tänään meni leikkivirittelyyn vähän enemmän aikaa, mutta siitä huolimatta Kero oli kivasti messissä ja namit (joulukinkku) maistui, ja pystyttiin treenimään yhtäaikaisesti vähän agia toisen koiran treenatessa kentällä samaan aikaan, +++++ :)

Just, Lyyti ja Kero

27.12.2016 Lägi Areena, Lohja

Lägi Areenaan tutustuttu

Tiistaityöpäivän pätkin sopivasti sellaiseksi, että pääsin päivällä käymään Lohjan Lägi Areenalla. Treeniseuraa saatiin göötti-Lilistä. Ällistyin, miten nopeasti Kero oli treenimoodissa! Asetelma oli sama eli tehtiin häkkileikkiä, tasapainoilua, leikkimistä ja sitten testattiin paikan kepit ja kontaktit. Ja samaan aikaan Lili teki omalta osaltaan agsaa, kun me tehtiin noita muita juttuja.

Itse agin osalta huomioitavaa oli taas se sama keppien eka toisto, missä Kero jälleen kerran juoksi vierestä ohi ja sitten jostain välistä sisään, mutta heti onnistuneen toiston jälkeen ei sitten mitään ongelmia enää. Kontaktit menivät ihan jees, vaikkakin vähän himmailua (olisiko jo väsy painanut) ja mm. A:lla Kero jäi töllistelemään viereisen kentän meininkiä. Keinulla ekan toiston jälkeen arvelutti suorittaminen.

Mutta muuten meni kyllä hienosti ja positiivisen puolelle jäätiin :) Ja loppuverkassa Kero pääsi juoksemaan Lilin kanssa.

Fiilikset treenistä: Ja taas meni oikein hyvin, ja treeni-into säilyi oikein hyvin! +++++ :)

Treenikaverit Lili ja Kero

Mitä tästä eteenpäin?
Treenaamme perusjuttuja vielä kotosalla, viedään niitä tuonne Sporttikselle ja yritetään päästä treenimään myös muissa halleissa / eri treeniporukoissa. Perusjuttujen treenaaminen on oikeastaan aika kivaa, ja eri paikoissa vierailu kivaa vaihtelua normitreenaamiselle :)