Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

16.4.2016 Treenikoostetta pukkaa

Ohessa lyhyt treenikooste, kun en ole yksittäisistä jaksanut / ehtinyt kirjoitella.

28.3.2016 Pääsiäismaanantain hakuilut

Mökillä tehtiin aamulla vähän ilmaisuja (näyttöliinassa hallittua roikkumista) ja illalla treenattiin sitten Espoossa Kattilajärven maastoissa hyödyntäen kalliopiiloja.

31.3.2016 Torstain agility

Torstain agitreeneissä tehtiin rataa, mutta tehtiin sitä niin, että heti pilkoin radan palkkauksen kannalta sopiviin pätkiin. Tällä kerralla toimi hyvin. Koiran sekä ohjaajan draivi oli hyvä ja treeneistä jäi hyvä mieli.

31.3.2016 Treenirata
31.3.2016 Treenirata

2.4.2016 Mökkitreeniä

Vähän tehtiin mökillä perustreeniä. Myry sai olla mukana etsimässä ja syömässä palkkioita. Käytiin Keron kanssa myös perinteisellä juoksulenkillä mökkiteillä, yhteensä yhdeksän kilsaa.

3.4.2016 Sunnuntain hyppytekniikkatreenit

1. jakso: Korkeuden arviointi

  • Muut hypyt 15 cm, viimeisen korkeus vaihtelee.
  • Hyppyjen välit 5,5 – 5,5 – 8,5 jalkaa.
  • Vikan hypyn korkeus 45 – 50 – 55 cm.

2. jakso: Korkeuden arviointi

  • Sama asetelma, jatkuu parilla toistolla.
  • Vikan hypyn korkeus 60 – 45 cm.

Meni aivan super hyvin!

3. jakso: Taipuminen

  • Hypyt 15 cm, välit 5 jalkaa.
  • 2x DOL + 2x DOR + 1x DOL vauhdilla + 1x DOR vauhdilla

4. jakso: Kasvava sarja

  • Välit 6-7-8-9 jalkaa, hypyt 15 cm
  • Pari toistoa.

4.4.2016 Taajamametsässä etsiskelyä

Treenialue käytiin alussa tallailemassa yhdessä koirien kanssa ja valittiin käytettävät piilot.

6.4.2016 Pieni jälkitreeni

Heurekan parkkiksella tehtiin pitkästä aikaa lyhyt jälki, joka sisälsi kuusi pientä esinettä. Puolisen tuntia ehti vanhentua. Treenin jälkeen kierrettiin taas vähän tötteröitä sen, mitä koira enää jaksoi.

8.4.2016 Flatwork-treeniä Kivikossa

Mentiin Kivikkoon vähän tekemään H360-treeniä eli kiertelemään tötteröitä. Oli ihan kivaa, ja saatiin vähän uutta häiriötä ja paikkaa. Ja hyviä oivalluksia siitä, mitä kannattaa kerrata ja treenata.

9.4.2016 Lauantaina tuurailemassa

Lauantaina mentiin Keron kanssa tuuraamaan siskon agilitytunnille (Koirakoulu Virike). Oli kiva rata tarjolla, ja sitä päästiin tekemään pariin otteeseen. Kero oli kyllä vähän vaisu. Tai ehkä itsekin olin. No, mutta onnistunut suoritus saatiin aikaiseksi toisessa jaksossa, kun olin vakaasti päättänyt sopivammat palkkauskohdat  (7., 11. ja 16. jälkeen). Ja sehän meni sitten tosi hyvin.

Muuten haasteita treenissä oli se, että Kero oli ihan äärettömän ilahtunut Mariannesta (tosi iso häiriö) ja kirmasi alussa useasti luokse, kun ote herpaantui seiskahypyn jälkeen. Käännös hypylle oli liian vaativa, joten oli helpompi kirmata putkeen ja sieltä alkuun…  Lisäksi hajut vähän sotkivat menoa etenkin niissä kohdissa, missä meno jotenkin himmasi eli flown katkeaminen vaikuttaa heti molempien, sekä minun että koiran käyttäytymiseen.

9.4.2016 Treenirata
9.4.2016 Treenirata

10.4.2016 Jälkitreeniä

Kaksi jälkitreeniä Tuusulassa asfaltille. Eka vanheni n. 20 min, toinen 10 min. Molemmat olivat suoria ja molemmat sisälsivät viisi esinettä. Ja meni tosi kivasti. Etenkin viimeisessä Kerolla oli hyvä, rauhallinen meno päällä ja fokus säilyi tosi kivasti. Esineet ilmaistiin varmasti.

Treenien lisäksi käytiin pariin otteeseen ulkoilemassa Unna-lapinporokoiratytön kanssa sekä illemmalla suoriuduin sitten vielä kartturoimaan toisen yhdistyksen hälytreeneihin. Pojat olivat edelleen matkassa, kun kerran samoilla hoodeilla oltiin.

Ekan jäljen esineet
Ekan jäljen esineet
Tokan jäljen esineet
Tokan jäljen esineet
Kero ja jälkimaasto
Kero ja jälkimaasto

11.4.2016 Kytkettynä etsimistä

Simonkylän koulun maastoissa treenattiin sitten maanantaina. Vaihteeksi aivan superhyvin menneet treenit! Keron fokus oli täysin harjoituksessa (laskin jopa, että nosti koipea treenin aikana vain kaksi kertaa! mikä on meille siis älyttömän hyvä… ja ihan kuin tällä nyt mitään merkitystä olisi), kaikki kolme ilmaisua olivat hyvät ja muutenkin oli iloinen koira mukana.

Treenien jälkeen kierrettiin taas tötteröitä uudessa ympäristössä ja ihan kivasti meni.