Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

26.8.2013 Lappalaisten hakuilua ja vähän tokon tapaistakin

Läde, Leevi ja Myry
Läde, Leevi ja Myry

Treenattiin tänään vaihteeksi taas lappalaisporukassa Teknopoliksen kupeessa. Ensin verryteltiin koiria vähän tokoilun merkeissä. Myry oli ihan täpinöissään, kun se pääsi hommiin :) Aloiteltiin yleisellä palloilulla eli siinä sitten tein jotain seuraamista, asennonvaihtoja sun muita ennen kuin otettiin sitten yhteinen paikallamakuu yhteensä kolmen uroksen kesken. Hyvin meni :)

Tämän jälkeen vaihdoin Myryn Keroon, ja palloiltiin nyt vuorostaan häiriökoirana lähistöllä. Treeni teki myös Kerolle ihan hyvää, sillä saatiin koirahäiriötä ja pääsin palkkailemaan kontaktista ja ylipäänsä kaikesta yhdessä tekemisestä. Vähän otettiin jopa paikallamakuuta (tätä työstetään nyt kotona vahvisteaikataulun avulla). Sitten Kero pääsi takaisin autoon odottelemaan omaa hakuvuoroaan.

Sitten itse Keron hakuilutreeneihin. Otettiin kaksi jaksoa, joiden välissä pidempi tauko autossa. Ensin perusilmaisut hienosäätöineen, ja sitten toisessa jaksossa mukana oli etsimistä ja nenänkäyttöä :)

1. jakso: mm lähistöllä näkösällä, pariin vikaan mm oli puskan takana

 1. NOK (otti rullan suuhunsa vasta matkalla luokse)
 2. NOK (otti rullan suuhunsa vasta luonani)
 3. NOK (lähti näytölle ilman vihjettä)
 4. NOK (tiputti rullan vierelläni ilman vihjettä)
 5. OK (vihdoinkin! hirveä häslä oli päällä koko ajan)
 6. OK
 7. NOK (kuppi tarttui jotenkin rullaan)
 8. OK
 9. OK

2. jakso: mm valmiina piilossa, ja siirtyi seuraaviiin piiloihin koiran ollessa näkösuojassa, ekalle lähetys kalliolta ja kahdelle vikalle tieltä (ei jälkeä)

 1. OK (mm kiven takana, K kävi alkuun tutkimassa vanhoja jälkiä ja rulla ehti laueta ja paikkasin sen sitten)
 2. OK (mm nypäreen päällä puskassa)
 3. OK (mm vieläkin vähän korkeammalla puskassa, tässä K tosin rullan luovutuksessa vähän ennakoi, mutta annoin olla… kun niin hyvin muuten teki)

Videolla tuo vika toisto kokonaisuudessaan:

httpv://youtu.be/pJvfwSFdm6E

Treenien jälkeen Kero pääsi vielä riekkumaan erikseen lappalaispoikien Leevin ja Rontin kanssa. Vauhtia piisasi :) Tämän jälkeen otin sitten vielä Viimalle ja Myrylle esineilmaisut, sekä käytiin vielä poikakolmikon kanssa vähän ulkoilemassa alueella.