Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

25.1.2009 Lumista etsintätreenailua

Ennen treeniä suunnistettiin hieman alueella. Samalla tuli hieman katsottua Viimalle sopivaa aluetta. Paljon oli kyllä hiihtäjiä jo paikalla, ja alue valittiin sen mukaan, ettei olisi häiriötä puolin eikä toisin.

Viima pääsi sitten etsimään jo tallatulle alueelle. Treeni suunniteltiin niin, että maalihenkilö kiersi piiloon tuulen alle hajustetun alueen ulkopuolelle. Meidän homma oli edetä kohti oletettu piiloa läpi hajustetun alueen. Tämä sujuikin ihan kivasti ja Viima oli koko ajan siinä lähistöllä tekemässä hommia. Kun päästiin hajustamattomalle alueelle, niin Viima kävi tekemässä jonkun lenkin, mutta palasi takaisin ja lähti metsään sinne suuntaan, minne itsekin olin menossa ja kas, pian alkoikin kuulua haukkua. Hyvin meni :)

Myrylle otettiin alkuun 3x näyttöharjoitus parkkiksella maalihenkilön palkatessa. Sujui hyvin. Sitten 2x pientä pistoa lumihangessa. Tarkoitus oli katsoa, miten tuon rullan kanssa menee tuollaisessa hangessa. Ihan hyvin meni, vaikkakin vikalla rulla oli taas lauennut jo ennen piilolle menoa, mutta lauennutkin rulla tuotiin ihan hyvin perille asti. Kytkin molemmilla kerroilla näytöille ja maalihenkilö myös palkkasi piilolla.