Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

21.7.2013 Raunioilla

Meillä oli tänään yhdistyksen puolesta rauniotreenit Hepekon radalla, mutta tällä kerralla treenikamukseni valitsinkin Viiman. Viimahan ei ole juurikaan treeneissä edes mukana ollut, ja ne kerrat, mitä se on päässyt etsimään on varmasti laskettavissa yhden käden sormilla sitten eläköitymisen… eli nyt oli korkea aika antaa laatuaikaa Viimalle.

Ja kyllähän Viima vielä muisti, mitä kuuluu tehdä. Eli haukkua! Ja käyttää myös sitä nenäänsä. Ihan kivastihan se vielä jaksoi liikkua helpolla alustalla, ja eka maalihenkilö bongattiin heti alueen alussa olevasta kaivosta. Seuraavia Viima sai sitten etsiä tovin. Seuraava löytyi lipan alta, mutta siinäkin Viima sai mennä ihan läheltä ohitse ennen kuin se haju kunnolla nenään tarttui ja tarkennus onnistui. Kolmas oli sitten kallioilla vähän ylempänä jossain pöheikössä.

Ja sitten oli vielä loppuleikkien aika, ja täytyy sanoa, että kyllä oli kiva nähdä veteraanikoira iloisena ja tyytyväisenä suorituksestaan :)

Viima löydöllä haukkumassa
Viima löydöllä haukkumassa
Etsiminen on kivaa!
Etsiminen on kivaa!
Ja palkkakin maistuu!
Ja palkkakin maistuu!
Lopun sosiaalinen puoli on myös hauskaa!
Lopun sosiaalinen puoli on myös hauskaa!
Etenkin, kun siilikin oli löytynyt.
Etenkin, kun siilikin oli löytynyt.
Viima tyytyväisenä treenin päätteeksi.
Viima tyytyväisenä treenin päätteeksi.

Keron treenit pidettiin minimuotoisena varsinaisten treenien jälkeen, koska tarkoituksena oli treenata vain kriittisiä osakäytöksiä ketjun osalta. Alkuun tehtiin pelkkää näyttöä, ja sitten lisättiin siihen eteen rullan ottaminen (ohjaajan luota tosin).

1. jakso (45s)

  • Tässä tehtiin pelkkää näyttöä eli hyväksytty suoritus oli vain, kun Kero malttoi olla vierellä ja odottaa näytä-vihjettä.
  • 1. toisto: OK
  • 2. toisto: OK

2. jakso (2min)

  • Kasvatettiin kriteeriä eli mukaan ohjaajan luona kupin koskeminen + rullan otto + rullan luovutus ja siitä sitten vasta vihjeestä näytölle.
  • 1. toisto: Rulla livahti suusta ilman vihjettä -> NOK
  • 2. toisto: Rullan luovutus ok, mutta lähti irroitusvihjeestä, narun pituus loppui, joten siitä tuli vähän ikävä nyppäisy koiralle (ei tarkoitus!) -> NOK
  • 3. toisto: Rullan luovutuksessa rulla jäi suuhun, mutta Kero pysähtyi istumaan (ilmeisesti sain kiinni pannasta, vaikka tarkoituksella yritin olla koskematta), näytölle vihjeestä -> OK
  • 4. toisto: Rullan luovutus ok, oli hytkähtämässä eteenpäin, mutta malttoi istua, näytä-vihjeestä näytölle -> OK
  • 5. toisto: Rullan luovutus, ok, ihan pieni nytkähdys irroitusvihjeestä, mutta malttoi odottaa näytä-vihjettä -> OK