Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

2.8.2012 Viiman etsimistreenailut

Hallissa tehtiin Viiman kanssa tauoilla rullajuttuja. Ihan kivasti menivät, mm. eka sessio 5x rulla ja 5x rulla + näyttö, toka sessio 5x rulla (oli häiriöitä, ei itse ottanut montaa kertaa vihjeestä) ja 5x näyttö (lelupalkka) sekä 3. sessio 5x rulla ja 5x rulla + näyttö, jossa taktiikkana oli, että jos ei itse vihjeestä rullaa ottanut suuhun sai namin, mutta jos otti, pääsi näytölle ja sai lelun. Toimi.

Hallin ja ulkoilujen jälkeen treenattiin sitten metsän puolella. Viimalle otin neljä pistoa ilmaisuineen. Suunnitelma oli sellainen, että etenen ns. keskilinjaa (polku) ja lähetän Viiman pistoille. Maalimiesten ohjeistus oli mennä 20m syvälle suoraan, löydön jälkeen siirtyä vastaava matka linjan suuntaisesti. Oma suunnitelma oli lähettää koira suurin piirtein piilojen arvioiduista kohdista, odottaa ilmaisun alkua polulla/siirtyä polkua eteenpäin, siirtyä piilolle ilmaisusta ja sitten siirtää koira piilolta polulle namimagneetilla uuteen lähetyskohtaan.

Kaikki toistot sujuivat ihan mallikkaasti. Kolmas toisto tosin ei ollut niin oppikirjamainen, kun Viima bongasi jonkun hajun kesken kaiken, ei tullut niin suora pisto. Mutta muuten oli ihan ok. Haukut irtosivat hyvin, ja koira vaikutti innostuneelta tämmöisestä treenistä.