Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

2.10.2014 Jarrutusteema jatkuu

Aloitettiin Keron kanssa omatoimipuolella, missä harjoittelimme hypyille hakeutumista (180- ja 270-asteen kulmissa) lisäten hyppyjen välistä etäisyyttä.

Keron kanssa tein kaksi jaksoa, molemmat aloittaen ympyrätyöskentelyllä/leikkimisellä ja hyvin meni. Kero hakee kyllä tosi hyvin nuo esteet, itse ei tarvitse kuin oikeastaan pyöriä paikallaan.

Videota omatoimipuolelta:

Ohjatulla puolella oli tarjolla pieni radanpätkä, joka alkoi vinolla suoralla (vauhti kasvoi), minkä jälkeen tuli jarrutus ja täyskäännös, irtoaminen putkeen, suora ja hakeminen putkeen (putkensuu ei näkyvissä), käännös ja loppuun.

Tämä meni aika kivasti, vaikkakin jarrutuksessa meni vähän pitkälle. Jos jarrutan ajoissa, Kero kääntyy tiukasti. Jos jarrutan vasta Keron jo ponnistaessa, olen myöhässä ja Keron hyppy menee pitkäksi. Lisäksi, jos lähden paahtamaan eteenpäin heti jarrutuksen jälkeen, lähtee Kero mukaan ja sillloinkin Keron reittiin tulee ylimääräinen mutka, vaikka se kääntyisikin tiukasti. Itseni pitää siis malttaa tehdä selkeä jarrutus ajoissa, ja sen jälkeen odottaa, että Kero kääntyy ja sitten kiihdyttää.

Video ohjatun puolen ratatreenistä: